2 treffens en een rondje Holland

Op het terras in Vleuten 

Donderdag 22 maart rijden we rond de middag thuis weg en arriveren om 2 uur in Utrecht bij onze zoon.
Het is prachtig weer en eind van de middag pakken we de fiets en rijden naar Vleuten, waar we op het terras neerstrijken om te eten.
De nacht brengen we door op het parkeerterrein aldaar.
De volgende morgen maken we nog een wandeling door het naastgelegen park.

 

                   

 

Camping "Lierderholt"Schotlandweekend

 

Vrijdag 23 maart rijden we naar camping Lierderholt in Beekbergen voor het Schotlandweekend.  Het is nog steeds prachtig weer. Met een temperatuur van 19 graden in maart mogen we echt niet klagen. De stoelen worden dus massaal buiten gezet.

 

 

’s Avonds wordt het weekend geopend met een welkomstpraatje van de Guust (Konings), direct gevolgd door een doedelzak concert van Ad van den Berge in gepast kostuum.
Ad verteld hierna een en ander over de doedelzak en demonstreert dit met enkele liedjes. Ook vertelt hij wat over de kilt en de kousen die speciaal voor hem zijn gebreid.

 

 

Op zaterdag staat de zon wederom te stralen. De hele dag zijn er presentaties over Schotland. Aan het eind van de middag is de whiskyproeverij en wordt het steeds gezelliger. Sommigen gaan hierna eten in het restaurant, anderen in hun eigen camper.

                   

Voor de zondag staat er niks meer op het programma. Dat is ook totaal niet nodig, want het is nog steeds prachtig weer.  ’s Middags doen enkelen de whiskyproeverij een keer over.

Wij blijven tot maandag op de camping. Wij zijn niet de enigen, want er blijven in totaal 7 campers staan.

Naar de foto’s van het Schotland weekend

 

Midweek Holland

Op maandag 26 maart drinken we nog gezamenlijk koffie en daarna verlaten we één voor één de camping. Als we gaan lossen op de camperplaats van de camping komt Kees een oud-collega tegen, die daar staat met zijn camper. Nadat we vertellen dat we aan het weekend-hoppen zijn en volgende week naar het hondentreffen gaan, wordt hij enthousiast. En spontaan geeft hij zich hiervoor op. Gezellig !

         

Wij gaan naar Kampen, waar we niet terecht kunnen omdat het kermis is. Dus rijden we door naar Lelystad.
Op dinsdag brengen we een bezoek aan Bataviastad. ’s Middags fietsen we nog naar Lelystad.

                         Samen op de uitkijk

Van dinsdag op woensdag slapen we op de camperplaats in Enkhuizen. Woensdag gaan we om de koffie bij Marjoke, een jarenlange en leuke hyves-vriendin. Onderweg maken we nog een stop voor de lunch op een landelijk plekje.

            

Tegen de avond rijden we naar de kaasboer in Volendam. Hier mag je gratis overnachten. De volgende morgen bezoeken we de kaasboerderij, wat eveneens gratis is en kopen klompjes voor in onze camper. ’s Middags fietsen we naar Volendam. Dit is ongeveer 2 kilometer ver.
Daarna rijden we naar Huizen om ook deze camperplaats eens met eigen ogen te bekijken. En de dag erop is het alweer vrijdag, dus tijd voor het hondentreffen.

Naar de foto’s van deze Midweek trip

 

 

Hondentrefweekend (30 mrt – 1 april)

Vrijdag om 11 uur arriveren we op het bekende veld van camping Erkemederstrand in Zeewolde. Trisha herkent het gelijk en springt als een dolle hond de camper uit en maakt een vreugdedansje. Ik zeg nog: “pas op je gewrichten, je bent al tien”, maar ze luistert niet.
Luna is wat rustiger. Nadat ze eerst loops was, is ze daarna flink gebeten door een grote hond en net van de medicijnen af. Ze kijkt eerst liever toe. Maar het gaat steeds beter en als ze eenmaal Woeffie heeft gevonden is de pret compleet. En zo is ook voor Luna dit weekend geweldig en ziet ze weer dat grote honden best leuk zijn.

 

Vrijdagavond eten we in het restaurant “de Jutter”. Zaterdagochtend is de bekende hondenwandeling en ’s avond het buffet in de grote tent.

                        

Het weer werkte niet helemaal mee, maar het blijft droog. De honden maakt het niet uit, die rennen en spelen zichzelf wel warm. Al met al is het wederom een fantastisch weekend, waar honden en bazen van genieten.
Jeannette heeft alles weer prima georganiseerd en  iedereen voorzien van gratis voer en een werpstok met bal.

     Verzamelen voor de wandeling     

Dit hondenweekend vond voor de vijfde keer plaats. Het was de laatste keer dat Jeanette dit organiseerde, maar we hopen met z’n allen stiekem op een vervolg. Het is gewoon te leuk.

Weer thuis

 

Naar de foto’s van het HondenTreffen

 

 

Filmpje van het HondenTreffen

 

Comments are closed.