Beverwijkse Bazaar (3 – 5 oktober)

Vrijdag 3 oktober pakken we de camper weer in om op pad te gaan voor een camperweekend van de CCN, georganisserd door Ben en Astrid Lescrauwaet. We willen tegen elf uur weg rijden en onderweg ergens stoppen om te eten en te wandelen met de honden, maar het loopt wat anders want de waterpomp is kapot. Dat wordt dan wassen in een teiltje en het toilet spoelen met een fles water. Kees wil echter kijken of hij het kan repareren. Na een uurtje is het toch weer gefikst en kunnen alle spullen weer terug op zijn plek. Om 12 uur rijden we uiteindelijk weg. Tegen twee uur arriveren we op P12 van de Beverwijkse bazaar. Het terrein staat al redelijk vol met campers. Ben komt gelijk naar ons toe en wijst een paar plaatsen aan waar we kunnen staan. De zon staat te stralen aan de hemel en iedereen zit lekker buiten voor de camper. Wat een prachtig weer en dat voor oktober. Goed gepland Ben en Astrid. Als we net staan komen ook Gonda en Dick aanrijden en springt een super enthousiaste Woeffie de camper uit om Luna te begroeten. Voor het avondeten gaan we, evenals verschillende andere mensen, een snelle hap halen bij de McDonalds. We schuiven aan bij Giely en Wil (van Grazy-Horse.nl ) en kletsen heerlijk bij. ’s Avonds is er een camperklets bij het Surinaams-Chinees eettentje van Mamaloe. Mamaloe, blijkt een gigantisch aardig vrouwtje (ze is vrij klein) te zijn, die het iedereen naar de zin wil maken. De volgende morgen is er een ontbijt buffet op dezelfde plaats. Hiervoor moeten we om 8.15 uur bij het hek verzamelen. Gigantisch vroeg voor een camperaar, maar ja dan zijn we wel voor 9 uur binnen en hoeven we geen entree te betalen. Je moet er wat voor over hebben.   Het ontbijt ziet er goed verzorgd uit. Tijdens het ontbijt missen we gelijk Giely. Wil vertelt dat ze ziek in haar camperbed ligt. Jammer want het was gisteren erg gezellig met hun. Een paar uur later rijden Wil en Giely naar huis. Jammer Giely en beterschap van ons allemaal. We hebben jullie echt gemist en moeten dit gewoon een keer overdoen. De rest van de dag vult iedereen zelf in. Omdat wij hier voor de eerste keer zijn, nemen we een kijkje op de markten die verdeeld zijn over de verschillende loodsen. Tussendoor gaan we terug naar de camper om te genieten van het heerlijke weer. De hondjes houden zelf dierendag en Ben komt zijn nieuwe camper showen, die hij heeft gekocht.

         

 

Later in de middag gaan we nog een keer terug en komen we terecht op de Oosterse markt, die we nog het leukst van allemaal vonden. Behalve dan de geslachte geiten en schapen die er liggen vanwege het offerfeest. Buiten staan de levende dieren te wachten voor de slacht. Dierendag krijgt voor ons een beetje rare nasmaak. We lopen maar snel door en laten het vrolijke geblaat achter ons.  

 

         

Om 18.00 uur verzamelen we weer bij het hek en wandelen we voor de derde keer naar Mamaloe. Dit keer voor een warm buffet met gratis drank. Hierdoor wordt het, ondanks de plastic bekers, vanzelf gezellig.   De volgende dag maken we nog een wandeling met de honden rond de hallen van de Beverwijkse bazaar. Daarna gaan wij richting Halsteren. Het is leuk om de bazaar een keer te zien, al is het niet helemaal ons ding. Het weekend daarentegen was super gezellig en goed georganiseerd en daar gingen we voor. Bedankt Ben en Astrid, tot een volgende keer.

 

 

Comments are closed.