Het is bijna zover

Nog anderhalve week, dan gaan we ons huis verlaten. Alles is geregeld, opslagplaats, verzekeringen, adreswijzigingen, briefadres, dus het avontuur kan beginnen. 

Nu wordt het niet zo’n lang avontuur, want vorige week hebben we een appartement bekeken en intussen zijn we het mondeling eens geworden. Als alles doorgaat kunnen we daar op 1 december dit jaar al in. We willen hier nog wat in gaan klussen en daarvoor moeten we wel een en ander gaan regelen en bespreken.

Het zal dus geen Spanje meer worden, maar rondtrekken in de buurt en hier en daar een vroege Kerstmarkt bezoeken. Aan de ene kant wel jammer, want we hadden best zin in een trip, maar aan de andere kant is het ook fijn om iets te hebben. Een langere trip richting de zon wordt dus maar even uitgesteld.

Over een zon gesproken, vanmorgen kleurde deze prachtig oranje. 

Posted in Bloggen | Leave a comment

Nog een paar weken

Even weer een blogje maken, want het komt er niet zo van om te oefenen.

We zijn nog steeds veel aan het opruimen en inpakken. Maar we doen ook genoeg andere dingen.

Gisteren heerlijk met kleindochter op pad geweest, die een nachtje en een dagje kwam omdat de leraren staakten. Wat was het weer gezellig. In de stad kwamen we in Halloweensferen. 

Maar de tijd in onze huidige woning loopt ten einde. Over een paar weken moeten we hieruit en we hebben nog niks anders gevonden. Wel hebben we nog een paar afspraken staan voor een bezichtiging.

Tja het is een avontuur en we houden wel van avonturen. De meningen hierover lopen ook echt uiteen. Mensen die weinig van camperen weten reageren: “Maar hoe doe je dat dan, de meeste campings zijn nog dicht”. Of ze vragen: “Is het niet heel erg koud in zo’n camper”. We kunnen ze gerust stellen, want er zijn genoeg camperplaatsen en in de camper is het altijd lekker warm. 

Camper vrienden, die zelf heel veel in de camper verblijven, sommigen zelfs altijd, zeggen: “Stop met zoeken, rijd naar het zuiden en geniet”.

Het vrije leven trekt natuurlijk enorm, daar zijn de meeste camperaars het wel over eens. Maar we zien ook dat veel leeftijdgenoten te kampen krijgen met ziektes. 

Wij kiezen daarom onze eigen weg. We willen reizen, lekker genieten, maar toch ook een zekere vastigheid. Wij voelen ons daar het prettigst bij, dus we blijven zoeken naar een appartement. Zodra we iets hebben en er een koopcontract getekend is, rijden we naar het zuiden. Want dan zal het vast nog even duren voor we erin kunnen.

De camper wordt momenteel klaargemaakt als ons tijdelijke huisje op wielen.

Enne het is goed om af en toe dat bloggen te oefenen, want foto’s verkleinen en invoegen op de ipad is toch weer een vak apart.

Posted in Bloggen | Leave a comment

Even huisloos

Na onze wintertrip zijn we begonnen ons huis verder op te knappen en daarna is het te koop gezet. 

En toen ging alles erg snel want het huis was in twee dagen verkocht. Dus de laatste maanden zijn we vooral bezig geweest met zoeken naar iets anders en voor de rest opruimen, opruimen en opruimen want we willen kleiner gaan wonen.

 

 

 

De reden van de verkoop is het vele werk aan huis en tuin. We hopen hierdoor meer tijd te krijgen om te reizen. Of we spijt krijgen weten we niet. Je weet immers nooit welke kant het leven opgaat. In feite is het leven ook een groot avontuur waarvan je het eindpunt niet weet. Deze blog gaat niet over onze persoonlijke zaken, maar over hoe we de tijd in onze camper gaan invullen. Het staat tenslotte op een reiswebsite. We zijn op zoek naar een appartementje, maar hebben nog niks gevonden. Vanaf eind oktober zijn we dus huisloos. Deze gaan we uiteraard doorbrengen in onze camper. 

Deze blogs zijn tevens wat oefenblogjes. Ik heb nu nog goed internet, dus kan ik nog makkelijk een en ander aanpassen.

Tja en dan maar weer op weg naar een nieuw avontuur.

 

 

 

Posted in Bloggen | Leave a comment

Website

Het heeft lang geduurd eer ons verslag van de wintertrip online is gekomen. We hadden het druk met vele andere zaken.
Soms twijfelen we ook of we ermee door zullen gaan. In het begin waren er nog weinig camper-reissites en zo zijn we jaren terug  aardig in de picture gekomen, maar tegenwoordig zijn er zoveel. Er is informatie genoeg te vinden. 

Het leven is sneller geworden en foto’s en filmpjes worden sneller bekeken dan hele lappen tekst. Dus ik denk dat we meer die richting uit zullen gaan. 

De website stoppen doen we sowieso niet omdat we zelf altijd terug kijken waar we zijn geweest. Het is misschien gek, maar soms weten we echt zelf niet meer waar en wanneer we waren. Zal ook de leeftijd wel zijn. 

Winterreis 2017

De website is er dus voor onszelf en onze vrienden en kennissen en volgers. We maken er ook niet zo veel reklame meer voor, want eerlijk is eerlijk, zelf gaan we ook niet al die sites van anderen lezen. We zouden er een dagtaak aan hebben. 

Wel plaatsen we af en toe een link naar één van onze reizen als er ergens een vraag over is. 

Onze site is er voor de mensen die er interesse in hebben, niet om zoveel mogelijk tikken op te teller te krijgen. Was dat vroeger misschien nog een issue, tegenwoordig denken we anders. 

De tijden veranderen en wij veranderen mee.

Even een link naar de wintertrip:  Wintertrip 2017

Posted in Bloggen | Leave a comment

Weer eens aan het bloggen

 

Ik begin weer eens met bloggen.   

Nee niet vloggen, want ik ben niet zo’n type dat met mijn hoofd voor een camera ga zitten kletsen.
Ik klets liever op de ipad ( vroeger noemden ze dat op papier).

Dit is nu even een proefblogje omdat er weer zoveel veranderd is. Een paar jaar terug werkte ik nog in posts en lifewriter, maar ik merk dat die niet meer werken. Dus maar iets anders gezocht. 

Alles verandert dus veranderen we maar mee.
en waarom ik ga bloggen, dat vertel ik in een volgende blog. Dit is namelijk een proefblog

Nog even een fotootje proberen en klaar is de eerste blog.

Dit was toch best simpel al zeg ik het zelf

 

Posted in Bloggen | 1 Comment