Côte d’Azur 2011

Op 15 september gaan we weer op zoek naar de zon. We rijden pas aan het eind van de middag weg, omdat we eerst onze kleindochter gaan feliciteren met haar verjaardag.
Dit wordt de eerste grote reis voor ons nieuwe hondje Luna. Ze is dertien weken en heeft intussen al haar entingen gehad. Het eerste deel van de reis brengt ze door in een kleine bench. Al snel vindt ze haar eigen plekjes in de camper. Zo’n klein hondje heeft maar weinig plaats nodig.

 

We rijden tot net voorbij Brussel en overnachten op de camperplaats in Erpion. Deze nacht wordt Luna een keer wakker en moet één van ons met haar naar buiten voor een plasje. De volgende dag maken we een wandeling, drinken koffie en gaan weer verder. Deze dag rijden we naar Dijon. We overnachten in Marsannay la Côte.

Paddestoelen

 

Omdat het weer niet al te best is, rijden we via de autoroute “Du Soleil” naar het zuiden. Onderweg maken we de nodige stops voor onze kleine Luna en natuurlijk ook voor onszelf. We overnachten op de camperplaats in Remoulins, waar het behoorlijk druk is.

 

 

Camping Les Mures     Lekker luieren op de camping     Luna in de camper

Hierna (maandag 19 september) gaan we naar de Cote d’Azur om te genieten van de zon.
Dat denken blijkbaar meer mensen, want het lijkt hier nog wel hoogseizoen, maar dan tegen lagere prijzen. Wat een drukte!
Op camping Les Mures in Grimaud kunnen we nog een plaatsje krijgen aan de zeekant. We fietsen naar St. Tropez en Port Grimaud en maken heerlijke strandwandelingen. De kleine Luna trekt overal behoorlijk de aandacht. De tweede dag krijgen we tijdens een wandeling de allereerste foto doorgestuurd van ons tweede kleinkind in aantocht, een echo per sms. Supertrots vervolgen we onze wandeling. Wat heerlijk dat dit tegenwoordig allemaal mogelijk is.

St. Tropez     Luna poseert voor de foto     Port Grimaud

Een paar dagen later arriveren ook Luc en zijn vrouw, die we kennen van de campervrienden van Facebook. Ook komen we de camperaar Jan en zijn dochter Diana tegen, die we kennen van een campertreffen. Het is altijd weer leuk en gezellig om bekenden tegen te komen.

Na een weekje trekken we een klein stukje verder naar de camperplaats in Ste. Maxime. Hier blijven we 2 nachten staan. Daarna gaan we naar camping la Baie in Cavalaire sur Mer, waar we blijven tot donderdag 29 september.

Camperplaats Ste. Maxime     Samen in de hondenmand     Camping La Baie

Veel haast hebben we niet want langs de kust, net voorbij Ste. Maxime maken we nog een stop aan de zeekant op één van de weinige plaatsen waar (toen nog) campers mogen staan. We hebben hier mooi zicht op de vele zeilboten die vandaag bij St Tropez varen vanwege de zeilwedstrijden “Les Voiles de Saint-Tropez”.

Lunchstop langs de kust     Watervallen van Sillans     Camperplaats Fontaine de Vaucluse

Een paar uur later rijden we alvast een stukje noordelijker. Op de camperplaats van Sillans-la-Cascade overnachten we. De volgende morgen wandelen we naar de watervallen. Daarna rijden we verder naar de camperplaats Fontaine de Vaucluse, een mooie plaats waar we al eerder hebben gestaan. Zaterdag gaan we naar Camping du Pont d’Avignon. Ook hier zijn we al eerder geweest. We krijgen deze keer echter twee maal gratis muziek. Een keer van een feest op de camping en de dag erna van een groot feest naast de camping. Voor rust kun je hier beter niet in het weekend komen.

Markt in Avignon     Luna poseert voor het Palais du Papes      Avignon bij avond

Maandag 3 oktober gaan we weer verder en stoppen om te eten op een leuke picknickplaats in Mornas. Overnachten doen we op de camperplaats Parc des Oiseaux in Villars les Dombes. Volgens een nieuw bord mag je hier alleen nog overnachten als je het park bezoekt.

Op 4 oktober gaan we weer een stukje verder naar huis.
We nemen een kijkje bij het Dal van Baume les Messieurs. Wat een prachtige uitzichten….
Op een mooie picknickplaats parkeren we de camper om te eten met een prachtig uitzicht op het dal.

Picknicken bij het Dal van Baume les Messieurs     Dal van Baume les Messieurs     Hé die lijkt op mij (maar dan een stuk groter)

 

Camperplaats Thaon les Voges

Hierna rijden we naar Poligny waar je kan lossen bij de service naast de camping.

Onze laatste nacht brengen we door op de camperplaats in Thaon les Vosges.

 

De eerste grote reis met ons cavaliertje is prima verlopen. Luna is een prima camperhondje en heeft zich goed vermaakt. We hopen dat ze ons nog op vele reizen zal vergezellen.

 

 

Alle foto’s van deze reis

Comments are closed.