Disney (2008-2010)

 

Zie ook nieuwste verslag: Disney (2016)

 

Ingang Disneyland park

 

Eurodisney

Parijs

Disney kasteel

Onze eerste keer in Euro Disney

Van 15 tot en met 18 november 2008 gaan we naar Disneyland Parijs. Onze dochter Eline gaat ook mee. En ook onze hond Trisha.
Op vrijdagavond om 19.00 uur rijden we thuis weg en we overnachten onderweg. Zaterdag rijden we verder en om 11.00 uur komen we aan bij Euro Disney. 

Jaarkaarten

Wij kopen jaarkaarten, omdat dit goedkoper is dan een 3-dagenkaart. Er zijn 3 verschillende soorten jaarpassen, waarmee je zowel toegang hebt tot Disneylandpark als tot Walt Disney Studio’s park. Wij hebben gekozen voor het fantasy-paspoort, dat in 2008 € 129,– kost. Hiermee mag je een heel jaar het park in, met uitzondering van een aantal dagen. Meer informatie op de Disneyland Parijs Fanblog.

We kopen de jaarkaarten met 10 % korting en betalen: € 116,– per kaart. Om voor deze korting in aanmerking te komen, heb je een papier (parrainage formulier) nodig, dat je kan krijgen van iemand die al een jaarkaart heeft. Tevens moet de houder van die jaarkaart ook zelf aanwezig zijn, wanneer je de jaarpassen koopt. Op het parrainage formulier komt een stempel en hiermee kan die andere persoon een verlenging van zijn/haar jaarpas krijgen.

Parking

Plattegrond Parkeerplaats

Er is een enorm grote parkeerplaats, die is onderverdeeld in verschillende parten. De ene helft is bestemd voor de personenwagens en de andere helft is wederom verdeeld in twee delen, waar op het achterste deel de bussen staan en op het voorste gedeelte de campers. 

Op de scheiding van het bus- en campergedeelte staat een gebouw voor de buschauffeurs, met daarin toiletten en douches. Hier mogen ook de camperaars gebruik van maken. Aan het begin van de busparkeerplaats is ook een losplaats voor vuilwater en chemisch toilet.

 

Verwijsborden          Toilet gebouwVerzorgingsplaats

Er is tevens een kraan voor schoonwater, maar deze is in de winter afgesloten i.v.m. bevriezingsgevaar. Aan de buitenkant van het toiletgebouw is ook nog een afvalwaterbak met een kraan. Deze is meestal niet afgesloten. De kosten voor een dagkaart zijn in 2008 € 13 en voor een etmaal € 20. Als je in het bezit bent van een jaarpas, mag je gratis parkeren. Alleen de eerste keer moet je € 13 betalen. Deze krijg je niet terug bij aankoop van de jaarpas. Wel krijg je een papier dat je voor het raam moet leggen, waarop staat dat je voor één dag betaald hebt. De tweede dag krijgen we controle. Na het zien van onze jaarpas (die we inmiddels hebben) schrijft de controleur de letters P.A. (Pasport Annuel) op dit papier.

Parkeerplaats Disney

Stroom is er niet. Omdat wij steeds maar voor paar nachten gaan, hebben wij hier geen last van. We hebben een extra accu en tot nu toe steeds voldoende stroom gehad. We letten er wel een beetje op dat we de TV alleen aanzetten als we echt iets willen zien.

Maar het feit dat er geen stroom is heeft wel een ander nadeel. Er zijn mensen die hier een week of langer staan met een camper en daarom de motor op de onmogelijkste tijden laten draaien. Als de één dan eindelijk weer genoeg heeft begint de ander zijn stroomvoorraad aan te vullen. Ook wordt door diverse mensen gebruik gemaakt van een aggregaat. De meesten die dat doen, zetten de camper achteraan op de parking. Dit is geen probleem, want die is groot genoeg. Helaas zijn er mensen die dat niet doen en tussen alle anderen voor veel kabaal zorgen. Je kan ruzie maken, maar makkelijker is het om zelf je camper te starten en deze ergens anders te parkeren. We zijn hier tenslotte voor ons plezier. 

Parkeerplaats Disney"Casino" winkeltje achter het station

Omdat er geen levensmiddelen winkels zijn moet je voldoende voorraad meenemen.

Aan de buitenzijde van het treinstation is een klein winkeltje, waar je o.a. verse broodjes kan kopen.
Je kunt het vinden door vanaf de parkeerplaats het station voorbij te gaan en dan rechts er om heen.
Achter in de hoek, voor de ingang naar het Disneypark, vind je dit winkeltje.

Hond

Hond uitlatenParkeerplaats Disney

Rondom de parkeerplaatsen kun je goed wandelen met de hond. Als je een stukje verder loopt kom je op een stuk gras met bomen, waar honden ook even lekker kunnen spelen en rennen.

 

Het park

Bus in MainstraatVanaf de camperplaats kun je via loopbanden naar de ingang van de beide parken. Net na de opening van het park, zijn deze erg vol. Later op de dag gaat dat beter. Op dagen dat het niet zo druk is in het park, staan ze zelfs helemaal stil. Het is best een redelijk stuk lopen, zeker als je een keer terug gaat om wat te rusten, te eten en de hond uit te laten. Omdat wij altijd veel wandelen vinden wij dat geen probleem, maar je moet wel goed ter been zijn. Zeker op tijden dat de loopband niet draait.

Met een invalidepas mag je ook met een camper wel dichterbij de ingang parkeren.

Bij de ingang van het park is er een tas- en zak controle. Ze kijken niet onder je jas, dus een krentenbol of pakje drinken in je binnenzak gaat prima. Ook de rugzak van de postbank deed goede diensten. Onderin zit een ruimte voor een flesje en ook daar kijken ze niet naar.

JasminePiraten schipDe eerste dag in Euro Disney moeten we erg wennen. Het park is niet zo ruim opgezet en het is erg druk. Het is een druilerige sombere dag, wat waarschijnlijk ook een beetje meespeelt. Op deze dag moeten we onze jaarkaarten ophalen, wat de nodige tijd kost. De dagen erna leren we het park beter kennen en ontdekken we ook rustigere gedeeltes. We komen erachter hoe de fastpass werkt en wanneer de Disneyfiguren rondlopen. Dan begint het echte genieten en we gaan het dan ook steeds leuker vinden.

Winnie de PoohPluto bij kerstboom

De Disneyfiguren lopen vooral ’s morgens rond. ’s Middags moeten ze zich klaar gaan maken voor de optocht. Tijdens de optochten is het bij de attracties minder druk.

LichtstoetLichtstoet

 

Natuurlijk moet je de lichtstoet en andere optochten wel gaan bekijken, want die zijn zeker de moeite waard. Als je een goede plaats wil hebben, moet je minstens een half uur tot een uur van te voren aan de route gaan staan.

Door de week is het een stuk minder druk, maar zijn er ook minder shows. Het is dus even puzzelen wat je op welke dag wilt bekijken.

 

 

     

Fastpass

BruggetjeFastpass

 

Met de fastpass is het mogelijk om de wachttijd voor een attractie te verkorten. Met zo’n fastpass mag je namelijk via een aparte ingang de attractie bezoeken met een zeer korte wachttijd.

 

Allemaal knuffels

 

Als je hier gebruik van wilt maken, kun je het beste direct na aankomst in het park naar de gekozen attractie lopen om een fastpass te halen via een automaat. Je krijgt dan een tijd aangewezen, wanneer je deze attractie kan bezoeken. Meestal is dat een paar uur later, maar dat ligt eraan hoe druk het in het park is. Nadat je deze attractie hebt bezocht kun je een nieuwe fastpass halen.  

Disney Village

Disney village

 

Net buiten de parken bevindt zich Disney Village. Hier kun je shoppen in de gezellige winkeltjes vol Disney attributen. Het één is nog leuker en snoeziger dan het ander. Vooral de knuffels en mutsen gaan als zoete broodjes over de toonbanken. Verder zijn er een McDonald’s, een nachtclub, diverse restaurants, bars, een bioscoop met 15 zalen en een IMAX 3-D filmtheater. En er is een Buffalo Bill dinner show.
Het vertier in Disney Village gaat door tot middernacht.

 

 

Kerst

Om nog een keer van de kerstsfeer te proeven rijden we op 12 december voor de tweede keer naar Euro Disney. In december is er ook een
kerstmarkt in het Studio-park en één op het plein voor Disney Village. Het park is ook iets meer in Kerstsfeer en de kerstman is aanwezig. Daarentegen is het dan ook veel drukker dan in november.

Kerstmarkt
Kerstmarkt 's avonds
Show op het centrale plein

Overnachten voor de ingang van DisneyKoninginnedag

Op woensdag 29 april 2009 rijden we wederom naar Disneyland. We gaan pas laat in de middag weg en arriveren er om 11 uur ’s avonds. De parkeerplaats is al dicht, maar voor de poort staan al diverse campers om te overnachten. We sluiten hierbij aan. De volgende dag rijden we met onze jaarpas de parking op. Het is een stralend zonnige dag en lekker rustig, want voor de buitenlanders is dit natuurlijk geen feestdag. In de middaguren bezoeken we de parken en kiezen de attracties waar we in willen. Op 1 mei, de nationale feestdag, is het een stuk drukker. Op deze dag lopen we lekker rond, kijken naar wat shows en naar de vele mensen, die rondlopen. Van de attracties maken we vandaag geen gebruik.

Op zaterdag 2 mei is het park niet toegankelijk voor bezitters van de Fantasy paspoort. We nemen nog een kijkje bij Disney Village en rijden daarna naar een camperplaats in België.

 

Halloween

In oktober 2009 rijden we wederom naar Disneyland, dat dit keer in Halloweensferen is gehuld.

Vooral in Mainstreet en in Frontierland is alles aangepast aan Halloween.
Dit geeft toch weer een heel ander beeld van Disneyland. Overal zie je poppen, maar ook rondlopende figuren in Halloween stijl.

We hebben inmiddels genoeg stempels verzameld om onze abonnementen met een jaar te verlengen. Ook die van onze dochter kunnen we probleemloos verlengen zonder dat ze er bij is. Dus kunnen we nog meer keren naar Disney.

Diavoorstelling van Halloween

Parijs

Op zaterdag 4 september 2010 gaan we voor de laatse keer naar Euro Disney. Dit keer willen we vanaf de parkeerplaats een bezoek brengen aan Parijs. Daarom brengen we voor één keer onze hond naar een pension. We rijden om 10 uur thuis weg en zijn rond 3 uur in Disneyland. Het park is tot 22:00 uur open, dus we kunnen nog een aantal uren het park in.

Op zondag 5 september gaan we met de metro naar Parijs. We kiezen voor de zondag, omdat het dan in het Disneypark zelf het drukst is.

Om met de metro naar het centrum van Parijs te gaan, heb je kaartjes nodig voor 5 zones.
Je kan kaartjes kopen voor losse ritten, maar er zijn ook dagkaarten en eventueel meer-dagen kaarten te koop.
Wij nemen een Mobilis dagkaart. Met zo’n kaart kun je de hele dag gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad.
Wij betalen voor een Mobilis dagkaart voor 5 zones € 13,65.
Jongeren tot en met 26 jaar kunnen in het weekend goedkoper reizen.
Voor onze dochter kopen we een Ticket Jeunes voor 5 zones voor € 6,85.
Er zijn ook Paris Visite kaarten te koop, maar die zijn een stuk duurder. Wel krijg je hiermee bij verschillende bezienswaardigheden korting.
Meer informatie over het openbaar vervoer in Parijs vind je hier.

De kaarten zijn te koop via automaten bij de ingang van het metrostation. Betalen doe je met een creditkaart en bij sommige kan het ook met contant geld. Er is ook een kiosk waar je kaartjes kan kopen, maar daar is het vaak erg druk.

Notre Dame Eiffeltoren Sacre Coeur

De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. Alle metrolijnen en bezienswaardigheden kun je vinden op het Metroplan.
Met de metro kun je in principe overal komen. Om naar het centrum te gaan hoef je nergens over te stappen. Wij stappen uit op “Chatelet des Halles”. Dit is een enorm groot metrostation waar diverse lijnen samenkomen. Het is dus even zoeken hoe we weer boven de grond kunnen komen. Vanaf hier lopen we naar de Notre Dame en het Louvre. Daarna wandelen we door de Jardin des Tuileries, langs de Seine naar de Eiffeltoren. Vanaf hier nemen we de metro naar de Sacré-Cœur en het Place du Tertre. Na al deze bezichtigingen stappen we weer in de metro om terug te gaan naar Euro Disney.

Op maandag gaan we weer het park in. Het is nu zo rustig en intussen kennen we het park ook goed, dat we in een mum van tijd alles doen, wat we nog willen doen. Om half zes gaan we naar de McDonalds in Disney Village en daarna rijden we naar huis, waar we rond middernacht aankomen. Natuurlijk hadden we nog een nacht kunnen blijven, dat zijn tenslotte de voordelen van een camper, maar dochter moet de volgende dag werken.

Poeh and FriendsConclusieSamen op de foto

 

Wij vinden het heerlijk om in zo’n park te lopen en rond te kijken en heerlijk even weer kind te zijn. Even alle zorgen vergeten en rondlopen in een sprookjeswereld. Met een dochter van 24 erbij, word je al snel verleid om plaats te nemen in allerlei avontuurlijke attracties. (Nep)sneeuw in MainstreetThe Twilight ZoneErg leuk allemaal, maar wel vermoeiend.

 

 

 

Met onze jaarkaarten zijn we een aantal keren naar Euro Disney geweest. Het bezoeken van Euro Disney met de camper is ons zeer goed bevallen. Mainstraat bij avondSamen op de fotoJe hoeft niks van te voren te bespreken en kan gaan wanneer je wilt en net zolang blijven als je wilt.

 
 
 
 
 
 
 

Even uitrusten In de arreslee

 

 Zie ook nieuwste verslag:

Disney (2016)

 

One Response to Disney (2008-2010)

  1. A.van Son says:

    Bedankt voor de zinvolle informatie!