Griekenland 2011

Vervolg van Roemenië-Bulgarije 

Overnachting Nea IriklitsaOp woensdag 11 mei rijden we vanuit Bulgarije naar Griekenland. We zijn hier via Roemenië naar toe gereden (zie verslag Roemenië / Bulgarije).
Voor de grens wordt de dieseltank nog vol gegooid, omdat de dieselprijs in Bulgarije € 1,20 is en in Griekenland momenteel varieert tussen de € 1,37 en € 1,59.
Aan de grens  hebben we dit keer geen problemen, alleen een paspoortcontrole.

Via de stad Drama rijden we naar Kavala aan de kust. We gaan direct op zoek naar een geschikte plaats, die we vrij snel vinden in Nea Iraklitsa. Het is een mooi plekje aan het strand vlak bij het dorp. De Lidl op loopafstand, water in de buurt en de mogelijkheid om het chemisch toilet te legen. En het lukt ons ook hier om op internet te komen. We blijven 2 nachten.

Bootjes op het strandGriek toont zijn vreemde vruchtenHet toerisme moet nog volop op gang komen. Overal zijn ze strandtenten aan het opbouwen. In het dorp is ook een camping, maar die is nagenoeg leeg. ’s Nachts zien we een grote vuurzee. De volgende dag blijkt dat er een gebouw van de camping is afgebrand.

We doen hier enkele wasjes, fietsen wat rond, gaan naar de Lidl en nemen een kijkje in het dorp.  Ook maken we de laatste blogjes over Roemenië en Bulgarije, zoeken er foto’s bij, maar het uploaden lukt niet. Ons netboekje begint te knorren en begeeft het. Balen…. alles voor niks gemaakt en nooit meer te achterhalen. Het trillen in Roemenië was ook voor de kleine laptop funest.

Even een handje helpenAls we de volgende dag met  Trisha langs het strand wandelen, vraagt een Griek of we naar zijn tuin komen kijken. Hij heeft veel zelf gebouwd aan dit huis en is daar trots op.  In de tuin staat een boom met vruchten, die we moeten proeven. We krijgen er ook een aantal mee. Wat het precies zijn weten we niet. Ze lijken een beetje op  kleine pruimen
Aan het eind van de middag verlaten we ons stekkie om zo’n 30 km verder op een ander strand, weer neer te strijken. Dit strand ligt een aantal kilometers voor de plaats Kariani. Het is hier vrij stil. Er zijn alleen een paar mannen aan het vissen. We pakken de scottelbraai en gaan heerlijk barbecueën, terwijl we genieten van een prachtig zicht op de 2030m hoge heilige berg Athos en de ondergaande zon. De volgende dag (14 mei) maken we een strandwandeling en zien we twee Grieken, die proberen een boot in het water te krijgen. Of Kees even wil helpen, nou dat doet ie wel hoor. 

Water innemenAls we verder trekken en de kuOvernachting Stavrosstroute willen volgen, worden we vanwege wegwerkzaamheden naar de autoweg geleid. Als we de autoweg weer afgaan rijden we de plaats Vrasna in en vanaf daar rijden we naar Stavros, een leuk en gezellig plaatsje aan het water. We zetten de stoeltjes op het strand en profiteren wederom van de zonnestralen. We staan er eerst alleen, maar tegen de avond komen er drie campers bij. Voor het eerst gaan we heerlijk Grieks uit eten en dit is zoals altijd weer genieten. Ook in deze plaats is een openbare kraan en toilet.

ZSouvenirs in Ouronopoliondag 15 mei trekken we verder en nemen een kijkje in Olymbiada om daarna de drie vingers van Chalkidiki te bezoeken.
Het meest oostelijke schiereiland Athos met de Heilige berg Athos vormt een autonome republiek, geregeerd door de 1700 monniken van de twintig kloosters. Hier mag je als toerist niet komen. We rijden naar het eindpunt, de zeer toeristische plaats Ouranopoli, waar het monniken gedeelte begint.
We lunchen in een  van de vele taveernes. Het is nog niet druk, dus ze stunten met de prijzen. Vanuit Ouranopoli gaan er boottochten die langs de vele kloosters varen. We informeren hier naar én omdat het nog niet zo druk is, mag onze hond mee. Leuk… maar helaas, er zijn zo weinig deelnemers dat de middagtocht helemaal niet doorgaat.
Overnachten mag hier niet, dus rijden we naar de middelste vinger Sithonia. De zon staat weer te stralen en we gaan lekker een paar uur naar het strand in Planas Salonikou (tussen PrigadikOvernachting Karydia en Ag. Nikolaos).Prachtige rondvaartboten

Aan het eind van de middag nemen we een kijkje bij de prachtige boten in Ornos Panagias. We informeren ook hier naar de boottochten. Dit zijn tochten van  ’s morgens 9.30 uur tot 17.00 uur. Te lang om een hond alleen te laten vinden wij. 
De nacht brengen we door op een parking in Karydi met uitzicht op zee. De volgende ochtend beginnen we  met een prachtige strandwandeling. 

DOveral mooie baaienan volgt een mooie route op het schiereiland Sithonia. Er zijn hier erg veel campings, maar ze zijn allemaal leeg. Veel zijn er nog niet eens open.
Uitzicht op de berg AthosWe parkeren onze camper op het strand in het leuke plaatsje Sarti. Van hieruit hebben we wederom een prachtig zich op de berg Athos. We maken een fietstochtje in de omgeving.
We staan naast een voetbalveldje, waar aan het eind van de middag de jeugd komt voetballen. We moeten dus verplaatsen en omdat we op een terrein met no-camping staan, rijden we gelijk maar een stukje verder.
Wederom volgen we een prachtige route met uitzichten op zee. We stoppen aan een mooi baaitje net na de plaats Toroni (gelezen bij Simon en Minke) waar 3 Oostenrijkers staan, die niet bij elkaar horen.

Toroni
DOvernachting Toronie volgende dag wandelen we naar het dorp om brood, helaas onder een betrokken lucht. Als we terugkomen constateren we dat er iets gelekt heeft in de voorraadbak, dus een en ander moet worden schoongemaakt. Intussen rijden de Oostenrijkers één voor één weg. Het blijft bewolkt en het is zelfs een beetje fris, dus een mooie rijdag en ook wij vertrekken. 
De brandstoftank is redelijk ver leeg, dus eerst op zoek naar een benzinepomp. Hier blijkt dat het slot van de tankdop niet meer werkt. Er wordt van alles geprobeerd zonder resultaat. De pompbediende stuurt ons naar een garage. Daar maken ze de dop los met een grote schroevendraaier. We mogen hier absoluut niks voor betalen. Weer terug naar de pomp, waar we nu wel kunnen tanken. Gelijk de watertank ook bijgevuld.
Na dit  tweede mankement rijden we naar de meest westelijke vinger, het eiland Kasandra. We steken het kanaal over en willen in Nea Potidea naar het strand. De straten zijn vrij smal en er staan nogal wat bussen, waardoor er geen doorkomen aan is en we om moeten keren.
Mooie luchtenHet waait enorm en we rijden daarom naar de westkant van het eiland in de hoop dat het daar minder waait. Er zijn enorme hoogteverschillen op dit eiland. De weg ligt op de meeste plaatsen een stuk hoger dan het strand. Dit zorgt voor mooie zeezichten, maar wij zoeken een plaats om te parkeren en dat is moeilijker. In de plaats Possidi kan dit, maar het ziet er erg leeg en onaantrekkelijk uit. We gaan verder en steken weer het eiland over naar Polighrono. Het is een mooie route over een redelijk goede weg. Alleen het laatste stukje is erg slecht, ongeasfalteerd en erg stijl. Ook dit keer overleven we het.
Misschien ligt het aan het nog niet begonnen seizoen, maar wij vinden deze vinger niet zo interessant. We rijden naar Neo Moudania en net voorbij deze plaats, vinden we een lang gerekt strand. Het waait nog steeds, maar we kunnen de camper parkeren in de luwte van een in aanbouw zijnde strandtent in het gehuchtje Diounisiou

Thessaloniki
Overnachting DiounisioNa het eten wandelen we wat in de omgeving. Ook hier moet het toerisme nog op gang komen.
De volgende morgen is het weer bewolkt, dus rijden we naar Thessaloniki om te kijken of we daar een nieuw netbook kunnen kopen. We komen langs het vliegveld en zien regelmatig vliegtuigen landen. Vóór ze landen, vliegen ze recht over ons heen, een mooi gezicht.
Op deze route, die naar het centrum leidt, zien we allemaal borden van bedrijven en winkels, maar niks over computers. We vragen het hier en daar en komen zo uiteindelijk bij de MediaMarkt terecht. En daar is een leuke aanbieding. Gelukkig gebruiken ze ook hier het qwerty-toetsenbord, al staan er ook enkele Griekse tekens op, maar daar heb je geen last van. Kunnen we altijd nog Grieks gaan leren.
Intussen is de zon weer gaan schijnen, dus gaan we weer lekker naar de kust. We rijden een stukje terug naar Agia Triada. Ook hier is het nog geen seizoen en het strand is nog niet schoon gemaakt. Overvolle vuilnisbakkenHet valt ons op dat in heel Thessaloniki de vuilnisbakken overvol zijn en er een berg troep naast ligt. Waarschijnlijk zijn ze weer aan het staken. Het stinkt enorm rond die bakken.
Maar de zon staat weer te stralen en we hebben een prachtig zicht op de stad Thessaloniki en de vliegtuigen die regelmatig opstijgen en landen. Ze vliegen eerst over ons heen en gaan dan met een grote boog naar de landingsbaan.
‘s Avonds komt er een Duitser naast ons staan met Griekse roots. Hij kent het land goed en heeft er veel familie. Hij vertelt ons waar je aan de Oostkust wel en niet op het strand kan staan. In de avond begint het te onweren en ’s nachts gaat het regenen. Dit slaapt wel lekker. Als we wakker worden is het weer droog.

Oostkust
Hier worden de stranden schoongemaaktOp de rondweg van Thessaloniki laten we de gasfles vullen en gaan dan de autoweg op. Een stuk verder gaan we de autoweg weer af en gaan we lunchen in een klein dorpje. Hier lukt het om wifi-verbinding te krijgen en kunnen er enkele programma’s worden gedownload voor het nieuwe netbook. Gelijk even de mail binnenhalen en een regeltje op de blog schrijven.
Op onze verdere route komen we in een soort Deltagebied terecht. Overal zijn watertjes, met daarin waarschijnlijk veel kikkers, want het stikt hier van de ooievaars. Je gaat er spontaan van zingen: aan de oever van de Rotte, tussen Delft en Overschie…
Na de tolpoort rijden we de autoweg weer op.  Bij Methoni gaan we eraf.  Methoni  is een leuk plaatsje, waar je makkelijk voor een nacht kan staan. Wij rijden nog een stukje verder en volgen een mooie route over een erg op en neer gaande weg, waarvan je een 8-baan gevoel krijgt. We komen door de plaats Makrigialos. Hier is een boulevard met daarnaast een vrij smalle weg. Je kunt wel parkeren op een groot parkeerterrein, maar dat ligt niet aan het water. Wij zijn echter op weg naar Alikes Kitrou, waar we wel aan het water kunnen staan. Ook hier is het strand niet schoongemaakt. Een restaurantbeheerder moppert in het Grieks over de grote troep. We begrijpen eruit dat er op deze manier geen toeristen komen. Hij is nu zelf het onkruid aan het uitdoen en met een tractor maakt hij het stukje strand voor zijn restaurant schoon. Diezelfde avond horen we op TV weer over de problemen van de Grieken.

Even de was doenAllerlei soorten schelpdierenDe volgende dag rijden we pakweg 1 kilometer verder naar een volgende plek. Hier is een hokje met een kraan en wc’s. Niet zo fris maar goed om het chemisch toilet te legen en om water te halen. Verder zijn er veel bomen, waar je een waslijn tussen kan spannen en er is zon en wind. Ideaal dus om het beddengoed te wassen. En zo wapperen even later de lakens in de wind en zitten wij weer heerlijk aan het strand. Er is hier veel ruimte om te parkeren, zowel in de zon als in de schaduw. Zwemmen is wat lastiger, omdat het water niet zo snel diep wordt. Voor kinderen ideaal, maar zelf hebben we liever diep water. Er worden hier mosselen en oesters geteeld.Aan het strand bij Paralia

We hebben boodschappen nodig, dus rijden we de volgende dag naar de Lidl in Paralia Katerinis.
Daarna gaan we naar een mooi strand naast camping Odysella. Hier brengen we de rest van de dag door.
Tegen de avond rijden we terug naar Paralia en kijken hier wat rond. Het is een vrij toeristische plaats, waar het in deze tijd gezellig druk is. Een geschikte plaats om te overnachten zien we niet en daarom rijden we door naar het kleinere dorpje Olymbiaki Akti, een paar km verderop. Tussen deze plaatsen ligt een boulevard met daarnaast een fiets- en wandelpad. Bij de ingang van het dorp ligt een parkeerterrein. Wij rijden het dorp door naar de andere kant waar nog 2 parkeerterreinen liggen.
Kersen kopen (uit de kofferbak)Andere gasten (Serviërs) vinden Trisha erg liefWe parkeren de camper aan de zeekant en gaan daarna het dorp in, waar een gemoedelijke sfeer hangt. De volgende dag zetten we de camper aan het strand. We zwemmen en lezen wat en aan het eind van de middag fietsen we naar Paralia, waar we kersen en aardbeien kopen.
Tegen de avond verplaatsen we de camper naar de andere parking naast hotel Platon, omdat we hier internetverbinding hebben en de blog kunnen afmaken.
In beide plaatsen zien we Bulgaren, Roemenen, Serviërs, Hongaren, Polen en Grieken. We zien ook genoeg campers, maar geen Hollanders. Hebben we gisteren gegeten naast Bulgaren, vanavond komen er Serviërs naast ons zitten. Allen zijn gecharmeerd van onze hond, waardoor een gesprek in de Engelse taal al snel op gang komt.
De relaxte Griekse sfeer is overal aanwezig. Waar we de camper ook neerzetten, iedereen vindt het prima en niemand doet moeilijk. Er zijn hier vooral veel  para-sailers, die met camper naar het strand komen.

Paralia – maandag 23 mei

ZonsondergangMèèh mèèèh……. we worden gewekt door de schapen van de boer, die achter het parkeerterrein woont. We wandelen het dorp nog een keer in en kopen vers brood. Daarna gaan we op pad en rijden via Katerini naar Variko.
.
Langs heel de route die we volgen is het rustig en stil. Er wonen hier en daar wat boeren, maar voor de rest ziet alles er vrij armoedig uit. De meeste campings zijn ook hier nog niet open en de zwembaden zijn leeg. De stranden zijn nog nergens schoongemaakt. Zonde, want het moet hier erg toeristisch zijn, te zien aan de vele campings. Intussen hebben we vernomen, dat de Grieken geen geld meer hebben om de duurder geworden diesel te kopen en daarom niet op pad gaan. In het weekend is het nog redelijk druk, maar door de week zie je bijna niemand.

Veel lege strandenTussen Plaka en Leptokarya  zien we weer wat meer huizen en een militair terrein. Als we naar het strand van Leptokaria willen rijden stuiten we op een tunnel met een doorrijhoogte van minder dan 3 meter. We moeten dus weer terug en na een omweg komen we bij het strand waar we de rest van de middag blijven. Hier vinden we weer wat leven in de brouwerij.

Vanaf  Leptokarya rijden we steil naar beneden naar Platamos en daarna naar het eindpunt in Nei Pori. We passeren een heleboel lege hotels, taveernes en pensions. In Nei Pori is een prachtig strand met heel fijn zand. Het is hier echt prachtig en toch is het of we alleen op de wereld zijn.
Er rijdt hier in het seizoen een treintje rond. Er is een verhuur voor scooters en quats. We zijn benieuwd of het hier over een aantal weken tot leven komt of dat dit alles de oorzaak is van de crisis.Aan het strand in Nei Pori

Het was de bedoeling om naar Volos te gaan. We hebben gehoord en gelezen dat dat een prachtig gebied moet zijn. We besluiten echter anders. Hartmedicijnen die Kees moet slikken blijken ineens van een ander merk te zijn en zorgen voor wat klachten. In Volos zijn nogal wat bergen en steile wegen en het is voor ons nog onbekend gebied. Overnachting in de bergen (bij een kerkje)Soms moet je gewoon verstandig zijn.
We gaan richting het zuiden en rijden dwars door de bergen over de autoweg naar Larissa.
We betalen twee keer tol, 5.80 euro en 2.50 euro 
Daarna nemen we weer de nationale route, de E 65. Het is een erg goede weg en het uitzicht op de bergen is prachtig. We overnachten in de bergen op een prachtig plekje naast een piepklein kerkje bij de plaatsjes Kato Brallos en Palaiochori. Achter het kerkje staat een bank en een tafeltje en er is een kraan met stromend water. Het uitzicht vanaf het bankje is in één woord adembenemend. In de verte ligt de sneeuw nog op de bergen.

Athene

VleeshalWe maken van de nood een deugd en gaan richting Athene, omdat we 35 jaar getrouwd zijn. De Akropolis hebben we vorig jaar bezocht, dus die hoeven we niet meer te zien. Door stakingen vorig jaar konden we de dag erna niet meer naar het centrum, dus dat doen we nu nog een keer. Gewoon heerlijk slenteren door de straatjes van de Plaka en de Monastriaki. Maar voor we dat doen gaan we kijken bij het Parlementsgebouw, waar de soldaten van de Nationale Garde in hun plooirokjes en op schoenen met pompons de wacht houden bij het graf van de onbekende soldaat.
 

Volksmuziek museumWe bezoeken het museum van de Griekse Volksmuziekinstrumenten en de vlooienmarkt. We komen door een zeer grote hal waar ze alleen Levende krabbenmaar vlees verkopen. Slagers staan te hakken en te snijden of hun leven er van afhangt. Daarna komen we in een vishal, waar de vis lijfelijk ligt uitgestald. Levende krabben kijken hier en daar om het hoekje en het ruikt overal naar …. vis.
We gaan natuurlijk ergens heerlijk eten en brengen nog een bezoek aan de muziekwinkel.
Op de markt kopen we aardbeien en kersen en met volle tassen gaan we terug naar de metro.

Zondag 29 mei
Overnachting GalaxidiNa een verblijf van een paar dagen hebben we Athene weer gezien en trekken we verder. We tanken nog in een buitenwijk van de hoofdstad, omdat de diesel hier erg goedkoop is. We gaan de bergen in richting de baai van Korinthe en passeren een paar mooie dorpen.  
Vooral Arachova is een gezellig en populair bergdorp, met winkeltjes, terrassen en prachtige uitzichten. We willen er graag even rond kijken, maar er is nergens een plekje om te parkeren. Er staan vooral erg veel bussen. Zondag is de uitgaansdag van de Grieken, ook tijdens de crisis. Even later rijden we door Delphi, waar eveneens geen parking meer vrij is.

 

Galaxidi
We Galaxidigaan naar  het lieflijke Griekse plaatsje Galaxidi  om te overnachten. Als we daar aankomen, zien we dat daar ook bussen staan, maar hier lukt het wel om een plekje te vinden. Het zijn vooral kinderen die hier met bussen zijn gebracht. Ze slenteren wat rond en kijken naar het water. Echt interessant schijnen ze het niet te vinden.
We  eten in een gezellige taveerne met zicht op onze camper. We komen in gesprek met een paar Belgen die hier wonen. Ook zij vertellen dat de Grieken veel minder weg gaan vanwege de crisis. 
De volgende dag kopen we eieren, groente en brood in het dorp. De eieren zijn duur en gaan later nog kapot ook. We maken nog een wandeling in het bos. Van daaruit hebben we een prachtig uitzicht op de haven. Hierna rijden we naar de baai van Galaxidi, waar zoals altijd wel een paar campers staan. Als we de camper willen parkeren komt er een zeer boze Duitser op ons af, die wil dat we een stuk verder gaan staan. Eerst denken we nog dat hij een hekel heeft aan Baai van GalaxidiNederlanders, maar even later doet hij hetzelfde bij een Duits stel dat aan komt rijden. Geiten komen een kijkje nemen bij de campersWij herkennen hen gelijk aan hun camper met pick-up. Ook zij stonden in de haven van Galaxidi. De uitval van “de chagrijn” zorgt gelijk voor een band met de nieuwkomers en we kletsen de hele middag over van alles en nog wat. Aan het eind van de dag komen de geiten weer langs, net als vorig jaar. Het blijft leuk om te zien. Er komen nog een paar campers bij staan. De boze Duitser vindt het niet meer leuk en vertrekt.
We blijven nog een dag en bekijken wat folders en info op de Ipad. We zitten te dubben of we over land of over zee terug zullen gaan. 

Overnachting NafpaktosNafpaktos

Een paar dagen later rijden we naar Nafpaktos. We vertrekken om half vijf en gaan eerst langs het dorpje waar we vorige keer hebben overnacht en internet hadden. Hier downloaden we de kaart van Albanië. In Nafpaktos gaan we naar een bureau dat tickets voor de boot verkoopt. De prijzen zijn hoog en korting geven ze niet.

Later op de dag komen er Nederlanders naast ons staan. Ze komen net van de boot af. We drinken samen een roseetje en ook hier komen de reisverhalen weer los.
De dag erna trekken we weer verder en passeren de brug naar Patras. Hierna komen we in een drukker gebied en zien we heel wat meer campers dan in de afgelopen weken.
We Baai van Astakosrijden naar Messolongi en via de dam naar Tourlida. Dit is een mooie plek met een zeer fijn zandstrand. Ook hier zijn we al eerder geweest. Zie ons verslag van Griekenland 2008.
Via het schiereilandje Etolles gaan we verder naar de baai van Astakos. Onderweg komen we vooral koeien en schapen tegen, die alleen op stap zijn. Er staat nog een camper, voor de rest is het heerlijk rustig. We zetten de barbecue buiten en genieten van het uitzicht op zee.

De volgende ochtend gaan we naar Vonitsa, waar we de watertank bijvullen. Dan door de tunnel naar Preveza. Voor de tunnel moeten we 5 euro tol betalen. Uiteindelijk komen we aan in Kanali Beach, waar we Roel en Monique zien staan en onze Duitse buren van de baai van Galixidi. Hier blijven we een paar dagen.

Kanali Beach     Kanali Beach     Zonsondergang aan Kanali Beach

PrevezaOp zaterdag 4 juni gaan we tegen de avond naar Preveza.  We halen eerst water verderop bij het kerkje. De pastoor komt net langs en wijst ons vriendelijk waar de waterslang ligt.
In het weekend is het altijd gezellig druk in de steden, want dan gaan de Grieken uit. In veel tentjes is er dan live muziek en proef je de echte Griekse sfeer, waar wij zo van houden. We zoeken een gezellige taveerne om te eten en overnachten in de haven van Preveza.

Op zondag zijn alle winkels hier gesloten, ook de bakker. We rijden terug naar de bakker in Kanali Beach en gaan dan naar de bekende camperplaats in Amoudia, waar we weer enkele bekenden tegen komen. We staan voor de derde keer naast dezelfde Duitsers, dus tijd voor een borrelavond.
Onze Duitse buren rijden de dag erna naar de boot voor de terugreis.
Wij weten nog steeds niet of we door Albanië, AmoudiaMontenegro en Kroatië zullen rijden of per boot naar Italië zullen varen.
Beide opties hebben wel wat. Een luxe probleem dus.

We toeren verder en gaan naar Karovastasi Beach, een plek waar je heerlijk kan zwemmen omdat het water hier snel diep is. Het is de plaats waar we vorig jaar zijn weggestuurd, maar er staan nu weer volop campers. Zie ons verslag van vorig jaar.
Tentenkamp van illegalenWe brengen wederom een bezoek aan Sivota en eten er een Pita.
Daarna rijden we naar de haven in Ignoumenitsa om te informeren naar de boot. SivotaAls we er aankomen zien we als eerste een groot tentenkamp van illegalen. We hebben deze vakantie al een paar keer gehoord dat er veel problemen zijn met illegalen in de haven van Igoumenitsa en dat ze erg opstandig zijn. Voorgaande jaren waren er vooral in Patras problemen met verstekelingen die onder campers en vrachtauto’s kropen.
We bezoeken een paar havenkantoren. Bij Anek krijgen we te horen dat er vandaag geen plaats meer is en meer info willen ze niet geven. Een paar andere kantoren geven  absoluut geen korting en last-minute kennen ze niet. De boten zitten vol genoeg. Uiteindelijk lukt het ons om ergens 20% “show your card” korting te krijgen op zowel de camper als passagiers voor een overtocht van Minoan met camping on board. Politie zorgt voor omleidingEn dat zoeken we, want dan kan de hond gewoon bij ons in de camper blijven. Over twee dagen is er plaats op de boot naar Venetië. We kopen de tickets omdat het toch wel weer leuk is om Venetië te bezoeken. De reis over land lijkt ons ook best interessant, maar na 6 weken reizen is een stukje varen ook wel relaxed.
De intussen ook uitgezochte tocht over land zal er bij leven en welzijn, zeker nog wel een keer komen.  
Met de tickets op zak rijden we naar Plataria om de laatste 2 dagen door te brengen. Ook hier worden de campers wel eens weggestuurd, maar ze staan nu weer gewoon langs de kant van de weg. Ook de wc staat weer op zijn oude plekje. De laatste avond in Griekenland gaan we natuurlijk Grieks eten.

Illegalen
De boot komt er aanOp donderdag 9 juni gaat de wekker af om 6 uur. We wandelen samen met Trisha om vers brood naar het dorp. Gisteren geïnformeerd en de bakker gaat om 5 uur open.
Daarna willen we op het gemakje naar Igoumenitsa rijden en daar ontbijten. Maar we zijn Plataria nog niet uit of we worden tegengehouden door de politie. We worden de andere kant op gestuurd, omdat de weg afgesloten is ivm problemen met de illegalen. We moeten 10 km. lang de weg de andere kant op volgen, waar weer een andere agent de route zal aangeven. We worden naar de snelweg gestuurd en met een grote omweg komen we bij Igoumenitsa aan, waar het wederom vol staat met politie.
Op aanwijzing van de politie komen we uiteindelijk op de haven terecht en staan we in no-time in de goede rij opgesteld. Je mag hier 30 minuten als gast internetten, dus daar maken we dankbaar gebruik van.
Tegen half acht rijden we de boot op.

Op vrijdag 10 juni tegen 9.00 uur Nederlandse tijd komen we aan in Venetië.

Naar alle foto’s van Griekenland 2011  

Lees verder op : Terugreis

 

Comments are closed.