Italië 2008 (deel 1)

In mei zijn we voor een paar weken naar Italië geweest. Deze reis kwam een beetje onverwacht en we hebben ons niet echt voorbereid. Maar we hadden een boek over Italië bij ons, dat Kees voor zijn verjaardag van vrienden heeft gekregen. Hier hebben we goed gebruik van gemaakt. Omdat het niet zo warm was, is het een beetje een culturele reis geworden, met een bezoek aan een aantal steden.

We vertrekken op maandag 28 april en rijden door Luxemburg en de Vogezen richting Bazel. De nacht brengen we door op een camperplaats in Willer-sur-Thur, ongeveer 25 km voor Mulhouse. De teller staat dan op 600 km. Er is slechts plaats voor één camper, net voor de kerk. Er is een Flot-bleu, waar je gratis gebruik van kan maken.

Stop na de St GotthardCamperplaats Willer sur ThurDe volgende dag wordt het steeds droger en laat de zon zich steeds meer zien. We besluiten daarom weer eens over de St.Gotthard-pass te rijden. Maar helaas gaat dat niet, omdat deze nog gesloten is. Jaren geleden zijn we een aantal keren naar Italië geweest, toen de tunnel er nog niet was en het was zo’n mooie route. Maar ook als je door de tunnel gaat blijft er genoeg te genieten. Er ligt nog veel sneeuw, maar dat zorgt wel voor prachtige uitzichten. Als we na een aantal uren de Italiaanse grens passeren, zien we 2 schaapskuddes.
Over een vrij slechte weg rijden we via Milaan naar d