Kerstmarkten 2013

Düsseldorf en Oberhaussen (4 – 8 december 2013)

Dit jaar gaan we weer eens wat kerstmarkten bezoeken.

Op woensdag 4 december rijden we als eerste naar Düsseldorf.  We gaan naar de camperplaats in de binnenstad. Als we daar aankomen, weten we niet zo goed, hoe het zit met betalen. Je moet een kaartje pakken. De prijs is 12 euro per 24 uur. Ergens anders staat dat het per dag is, wat het erg verwarrend maakt. Er zit wel iemand in een hok, maar die snapt helemaal niks. We pakken dus maar een kaartje uit de automaat en zien wel. Achteraf blijkt dat je betaalt per 24 uur.

Rond 4 uur gaan we naar kerstmarkten. We nemen alleen onze hond Luna mee, omdat dit voor de 11-jarige Trisha niks meer is. Net als we op pad zijn, begint het te miezeren.  Jammer, want dit hoort niet bij een Kerstmarkt.
In Düsseldorf zijn verschillende kleinere kerstmarkten en we wandelen van de ene naar de andere. We zoeken verschillende plekjes waar we droog kunnen staan om wat te genieten van de glühwein. Als het ineens wel heel erg hard gaat regenen, glippen we een overdekt winkelcentrum in. Zodra de regen minder wordt wandelen we terug naar de kerstmarkten en om warm te worden nemen we een broodje warme worst en nog maar een glühwein.

De volgende ochtend wandelen we nog een keer naar de kerstmarkten om deze bij daglicht te zien. Gelukkig is het nu droog. Er arriveren verschillende bussen om bezoekers af te leveren.


Na het middageten rijden we naar CentrO in Oberhaussen. Dit is een groot overdekt winkelcentrum met daaromheen een grote kerstmarkt. Als we daar aankomen staan er ongeveer 30 campers. Ook vandaag is het een regenachtige dag en het waait behoorlijk. 
We wandelen met de honden en zitten daarna lekker binnen. Op de kerstmarkt is het heel rustig en veel kramen zijn gesloten vanwege de enorme wind. Dit was afgegeven, dus we zijn voorbereid en plannen voor deze middag een bezoekje aan het grote overdekte winkelcentrum.


Op vrijdag is het weer opgeklaard. Het wordt nu steeds drukker en de parkeerplaatsen stromen aardig vol. Ook op de camperplaats wordt het een stuk drukker.
We bezoeken vandaag de kerstmarkt en slenteren langs de diverse kramen. Het is er gezellig druk, maar niet overvol.
’s Avonds lopen we nog een keer de kerstmarkt rond. Vandaag staat de Coca-Cola truck er, die er prachtig verlicht uitziet in het donker. Leuk om die een keer in het echt te zien, al lopen we de gigantisch lange rij om iets cadeau te krijgen, snel voorbij.

In Oberhaussen zijn er veel meer terrassen dan in Düsseldorf waar je overdekt bij een terraskachel kan zitten. Hier maken we dankbaar gebruik van.
Later op de avond komen we onze overburen van het afgelopen CCN weekend tegen. Luna herkent gelijk zijn hondenvriendje.  

De volgende dag op zaterdag wordt het echt druk. ’s Morgens gaan we eerst naar het winkelcentrum om verse broodjes en nog wat andere dingen te kopen. Het is er dan nog niet zo druk, maar na een uurtje stroomt het winkelcentrum vol. De ene bus na de andere arriveert en de stroom bezoekers stijgt met de minuut.
Als we teruglopen zien we ook dat de  parkeerterreinen voller en voller worden. Als je niet uitkijkt word je kompleet ingesloten en kan je niet meer weg, want de auto’s worden overal tussen gezet. Als camperaar kom je er niet meer tussen nu. Alhoewel wij hebben ons plekje later op de middag afgestaan aan een andere camperaar, gewoon voor het ‘ons kent ons’ gevoel. 

Na het middageten maken we nog een wandeling met de honden. Je kan hier ontzettend goed wandelen. We hebben op afstand nog even naar de kerstmarkt gekeken en hadden te doen met de mensen die vandaag met de bus hier een dagje komen shoppen. Wat een gigantische drukte. Ik ben er even heen gelopen om een foto te nemen. Wij hebben de kerstmarkt gezien en gaan weer naar huis. Ga dus als het even kan niet in het weekend naar de kerstmarkten, want je komt er met een camper bijna niet doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *