Najaar-2018

Voor het begin van dit verslag naar beneden scrollen.

Laatste dag staat steeds bovenaan.

Deze reis is ook te volgen via Polarsteps.

Vrijdag 21 september

We beginnen met een lange wandeling met Yara. Daarna is het gewoon genieten van het uitzicht op deze mooie plek.

We drinken koffie en lunchen lekker met eigen vers gebakken broodjes.

Tegen half twee verschijnen er steeds meer wolken voor de zon. Voor het eind van de middag is regen afgegeven, dus we gaan nu rijden. Zo kunnen we optimaal genieten van de afdaling.

We stoppen een paar keer om te genieten van het uitzicht op het dal. Het is lekker rustig op de weg, zodat we zelfs kunnen stoppen om de koeien op de kiek te zetten.

De tegenliggers doen er langer over. Voor de tunnel staat een kilometerslange file.

In Chironico is een gratis serviceplaats. We stoppen hier om de camper te verzorgen.

Een uurtje later passeren we de douane en zijn we in Italië. We rijden naar de camperplaats in Maccagno. Deze tip opgedaan bij Nico via Polarsteps. We zijn al vaak naar het Lago Maggiore geweest, maar altijd langs de andere kant gereden. Leuk om nu eens via een andere route binnen te komen en Cannonio aan de andere kant te zien liggen. Het is hier net iets minder toeristisch.

Donderdag 20 september

Vandaag gaan we de bergen in, maar eerst even wat voorraad inslaan. Dus op naar de Lidl, waar het zo druk is dat er geen doorkomen aan is. Op de vraag of ik er langs mag volgen boze blikken. De rest dus maar bij de naastliggende Aldi halen, maar daar is het niet veel beter en zit ook nog een sjagrijnige caissière. Wegwezen hier van al die negativiteit. Op naar de gezonde berglucht. Snel terug in de relaxmodus.

De route naar de Gotthardpass blijft een prachtige belevenis met spectaculaire uitzichten. De klim naar boven is een stuk gemakkelijker dan in vroeger jaren. Met mijn ouders deden we er een dag over en stonden er her en der auto’s met kokende motor. Ook zag je wel minstens een auto beneden liggen. Dit is echter ver verleden tijd. De wegen zijn makkelijk begaanbaar en door de vele tunnels zijn er minder haarspeldbochten.

Op de Gotthardpass is het aardig druk. Het is ook prachtig weer. Toen we wegreden was het 25 graden en ook boven is het in de zon nog prima toeven. We zijn niet de enigen, want er staan heel wat campers. Verder zijn er veel motorrijders en zien we regelmatig Ferrari’s en Porsches langs rijden. Er is dus weer van alles te zien.

Yara kan hier lekker rennen en overal zijn plasjes om in te zwemmen.

Als de zon achter de bergen verdwijnt wordt het fris en duiken we de camper in. De isolatie gaat voor de ramen en zo blijft het lekker warm. Er komen tot laat in de avond nog campers aanrijden en rond middernacht staat het dan ook aardig vol.

Woensdag 19 september

We hebben besloten richting Italië te gaan en volgen weer de Duitse autoweg. Hier zijn nauwelijks parkeerplaatsen en daarom rijden we naar de camperplaats in Karlsruhe voor een lekker lange pauze.

Eerst dus maar een kan koffie gezet en later de broodjes gesmeerd. Dit alles genuttigd op een bankje met uitzicht op de Rijn. Daarna nog een wandeling gemaakt en overlegd wat we gaan doen. Griekenland? Of doen we dat toch liever aanstaand voorjaar. Sardinië, weten we ook nog niet. In Italië blijven. Ach weet je: “We zien het wel”.

Yara laat ons lekker kletsen en neemt een heerlijke duik in het water. Je ziet ze genieten. Hierna gaan we nog een paar uur rijden, toch maar richting Bazel. We willen de Gotthard nog een keer over en het is daar ideaal weer voor nu.

Als we de camper instappen ben ik mijn gsm kwijt. Overal zoeken, maar nergens te vinden. “Bel me eens even”. Gelukkig ik hoor hem, hij is hier, maar waar. Niet in de douche, niet op het bed, niet op de bank. Nog een keer bellen en nog een keer. Als ik ga zitten voel ik wat trillen aan mijn billen. Warrig, welnee joh, soms een beetje suf.

We gaan naar de camperplaats in Weil am Rhein. Deze plek staat in campercontact, maar is een gewone parkeerplaats. Er staat niet een camper. Wij parkeren de camper en drinken koffie.

Verschillende mensen komen een praatje maken en we merken al snel dat ze een camper hier als iets heel gewoons zien. We hebben een prachtig uitzicht, dus blijven staan. Een eindje verderop is een barbecue. Vlak daarnaast ligt een jongen onder een deken met een papier, dat hij al vijf dagen niet heeft gegeten. De lucht van de barbecue doet hem besluiten weg te gaan. Hij is ruim een uur bezig om alle spullen op zijn fiets te laden. Hij ziet er ook niet echt uitgehongerd uit. Er is dus weer van alles te zien.

Tegen etenstijd komt er nog een camper aan en in de avond arriveren er nog vier. We bleven dus niet alleen.

Dinsdag 18 september

We zijn vandaag weer vertrokken voor een langere trip. Van onze vorige trip naar Normandië/Bretagne zijn we vervroegd naar huis gegaan. We hebben een drukke week achter de rug en ons niet echt kunnen voorbereiden op een reis. Het “we zien wel” is dus ook nu weer van kracht. We rijden halverwege de ochtend weg en gaan eerst om boodschappen naar de Lidl. Nog steeds weten we niet of we de camper links of rechts zullen sturen. We rijden richting Luxemburg en daarna Duitsland in. Rond vier uur arriveren we op de camperplaats in Saarlouis.

Hier zijn we ooit eerder geweest. Er zijn geen voorzieningen, maar het ligt naast een groot park met oude stadswallen. Hier kun je heerlijk wandelen. Het is heerlijk toeven onder de bomen, want het is nog 32 graden.

2 Responses to Najaar-2018

  1. Paula says:

    Ziet er goed uit, richting Italië is het dus geworden. We gaan het volgen hoor. Inmiddels zijn wij ook de herfst in NL ontvlucht. Morgen vind je nieuw verslag.
    Groetjes, Paula

  2. Tiny Alserda says:

    Onder het motto: “we zien wel”, zijn jullie aardig ver gekomen. Via de schitterende St. Gotthard naar Italie, rijdend in een prachtig panorama van bergen, water en mooie luchten. Zelfs voor een hondje als Yara is het vakantie pur sang. Jullie hebben een mooie gerieflijke camper, een thuis op wielen. Geniet verder en heb het goed samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *