Camper Experience NKC 2016 – Zandvoort

 

Vervolg van:    Trips 2016

 

We maken gebruik van de twee pre-nights, waar je je voor kon inschrijven.
De Experience zelf vindt plaats van vrijdag 22 april tot zondag 24 april.

Je kon van te voren opgeven op welk veld je wilde staan. Wij hoefden niet perse op het circuit te staan. We hebben getwijfeld tussen de plaatsen op de boulevard (C7) en de meer rustige plaatsen op C6 bij de duinen. Het is C6 geworden. We staan vaak genoeg aan het water. Tijdens de pre-nights staan we op een andere plek ( C5 ).

 

Woensdag 20 aprilKennis maken met de buren

Het is heerlijk weer als we tegen vier uur arriveren. Omdat het nog te vroeg is, moeten we aansluiten in de rij die op de boulevard staat. Om exact vier uur rijden we in colonne naar de plaatsen. We maken kennis met onze diverse buren, die allemaal dezelfde hobby hebben.

’s Avonds wandelen we naar het strand waar om 19.00 honden op mogen.Fietsen op het racecircuit

Als we wakker worden op donderdag staat de zon al aan de hemel te stralen. We zitten aan de kust, dus er staat wel een straffe wind. Vanaf vandaag wordt er niet meer geraced, dus we nemen onze kans waar en fietsen een ronde over het circuit. En daarna is er koffie. Wij hebben ochtendzon, dus drinken we koffie voor onze camper. Onze achterburen komen er bij zitten, want die hebben middagzon. ’s Middags vluchten wij naar de andere kant, alleen is nu de koffie verruild voor witte wijn en zitten we bij andere buren. We staan met een leuk groepje mensen bij elkaar.

Tussendoor fietsen we wat rond in de omgeving.

Finish fotoOp vrijdag staan we weer op met zon, maar het is wel wat frisser. We zijn op tijd uit bed want om negen uur moeten we startklaar staan om onze pre-nights-plek te verlaten. Vandaag komen de meeste campers pas aan.

En dan maken we een ronde over het circuit. Er zit genoeg ruimte tussen de campers, zodat je lekker een beetje kan scheuren. Dit is echt gaaf. Tijdens de rit wordt er een foto gemaakt van de camper.

Na deze ronde moeten we naar onze opgegeven plek. Omdat we niet de enige zijn en er verschillende camperplekken zijn gecreëerd is dit een enorm uitgezoek. De campers krioelen door elkaar en toch verloopt het allemaal soepel. File op het circuitComplimenten aan organisatie en vrijwilligers zijn hier zeker op zijn plaats.

We hebben een mooi plekje bij de duinen. Dit is natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Onze vorige buren zijn ook nu weer onze buren. We fietsen naar het evenemententerrein en halen de deelname- enveloppe op. Hierin zit het programma, maar ook consumptiebonnen voor de feestavond en bonnen voor verse broodjes. We wandelen nog wat rond om een eerste indruk op te doen.

 

In de rij voor bingokaartenOm 14.00 gaan we naar de opening, die wordt verricht door de voorzitter van de NKC.

Jammer dat we hierdoor de bingokaarten met mooie prijzen missen. De rij is al zo lang dat we geen schijn van kans meer hebben. We kunnen nog wel mee om damherten te spotten. De zaterdagochtend is echter ook al vol en op zondag vroeg ons bed uit na de feestavond vinden we geen optie. We zijn tenslotte geen twintig meer.

Volgende keer de opening maar overslaan?

Slip trainingEvenementen plein

Gelukkig is er genoeg te doen. Er zijn veel informatie-stands. Je kan verschillende workshops volgen. Je mag in nieuwe campers rijden. Bij slipschool Slotemakers kun je o.a. slippen, remmen en hellingtrekken op speciaal uitgezette parcoursen. Kortom te veel om op te noemen en ook te veel om in een weekend te doen.

 

 

 

 

Rijden in een triggercarWorkshop "Hond mee in de camper"

 

Op zaterdag proberen we een paar elektrische vouwfietsen uit, racen een rondje in een triggercar, bekijken nieuwe campers, ervaren dat Martin Gaus ons echt niks kan leren en doen mee met de NKC camperquiz.

 

 

Muziek op het podiumSmartlappenkoor

 

Op het activiteitenplein staan diverse kramen met etenswaren en het podium wordt bemand door verschillende muzikanten. Het is zo jammer dat het te koud is om lang te blijven zitten. Deze artiesten doen allemaal zo hun best.

 

 

Taxi busje

 

De meeste mensen verplaatsen zich te voet of met de fiets, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van het treintje dat rond rijdt of van het ludieke camperbusje. Voor de verzorging van de camper rijdt er een service-wagen rondt. Als je deze mist kun je altijd zelf je hachje ( of derrie of toilet) gaan storten in een van de heren toilets, die voor dit weekend dienst doen als stortplaats. Kortom aan alles is gedacht.

 

Feestavond SeventiesOp zaterdagavond gaan we naar de feestavond met als thema “Seventies”, die wordt gehouden in een strandtent in Bloemendaal een paar km verderop. Een groep sportievelingen gaat te voet, anderen gaan met de fiets, maar de meesten gaan mee met de bussen, die speciaal hiervoor zijn ingezet. Dit komt omdat de temperatuur is gezakt naar vier graden en er fikse buien vallen. Wij zijn op de fiets gegaan, omdat we dan weg kunnen wanneer we willen. Achteraf was dat niet nodig geweest want de bussen reden af en aan.

Voor het feest is een tent aangebouwd aan de strandtent. Zowel zaal als tent stroomt helemaal vol.

Bij de garderobe worden Seventies pruiken en brilletjes uitgedeeld.

Feestavond SeventiesWe hebben gelukkig consumptiebonnen, want de drankjes zijn niet goedkoop. € 4,50 voor een glas wijn. Jammer dat de bonnen te snel op zijn. De muziek is goed en er worden regelmatig hapjes geserveerd. Wij komen samen met onze buurtjes in de tent terecht en blijven daar de rest van de avond hangen omdat het super gezellig is. Zanger Arnoud Kas weet de sfeer er goed in te houden. Op een beeldscherm kunnen we volgen wat er in de andere zaal is. In de aangebouwde tent liggen houten vlonders, die de hele tijd meedeinen door het gedreun van de muziek. Hierdoor kom je vanzelf al in beweging of je nu wilt of niet. De beelden van het filmpje zijn genomen met camera en telefoon en deinen ook een beetje.

Het is een super gezellige avond met liedjes die bijna iedereen kent en ook heerlijk meegeblert kunnen worden.

 

 

Evenementen plein

 

Op zondag is het nog steeds koud. Er vallen zelfs enkele sneeuw- en hagelvlokken en we horen een paar klappen onweer. April doet wat ie wil, maar gelukkig laat de zon zich ook steeds meer zien. Hierdoor gaat toch iedereen weer naar buiten om deel te nemen aan de activiteiten. Wij bezoeken ook weer diverse stands, kopen 123-schoonmaakmiddelen omdat dat al door veel camperaars is aanbevolen, gaan op de foto voor een groen scherm en bezoeken de workshop voor ervaren camperaars. Deze wordt erg goed gepresenteerd en we vernemen ondermeer de nieuwste regels en veranderingen op campergebied.

Overnachtings plaatsen

 

Om 18.00 uur is de camper experience afgelopen. We hebben al verschillende campers weg zien rijden. Wij blijven nog een nachtje.

Op maandag rijden ook wij naar huis.

 

 

 

Naar alle foto’s van de Experience

Wij vonden het een super gezellig, nuttig en geslaagd weekend. In eerste instantie vonden we de prijs erg hoog, maar achteraf vinden we dat absoluut niet. We hebben er zo ontzetten veel voor gekregen. Het weekend was erg goed georganiseerd en we hebben diepe bewondering voor de vele vrijwilligers die in de kou alles in goede banen leidden.

NKC en vrijwilligers bedankt voor het leuke weekend.

Als laatste willen we Sijdie en Johann bedanken voor hun gezelligheid. Jullie waren geweldige buren.  

Als onze gezondheid het toelaat zijn wij zeker over vijf jaar weer van de partij.

 

 

 

 

 

4 Responses to Camper Experience NKC 2016 – Zandvoort

 1. Heel erg leuk om een verhaal van een deelnemer te lezen over het NCE. Wij waren daar ook bij en jullie verhaal is heel herkenbaar. Een goed en prettig geschreven verslag. Jullie hebben het weekend goed beleefd en aan alle mogelijkheden meegedaan. Wij kunnen jullie complimenten aan de NKC onderstrepen; een reuzeklus wat nagenoeg foutloos is verlopen. Een volgende experience is het aanbevelen meer dan waard.
  Onze belevenissen hebben we ook via onze website gepubliceerd. Het is onderdeel van de Belgie-reis 2016.

 2. Giely says:

  Heb weer met plezier gelezen hier, ditmaal je verslag over NKC weekend Circuit Zandvoort. We hopen jullie dit seizoen zeker weer eens tegen de bandjes te rijden!
  Groetjes, van Wil en Giely

 3. maddy says:

  Mooi verslag Loes…..ziet er gezellig uit hoewel wij niet zo van dat massale houden….maar ieder doet wat hij leuk vind gelukkig…

  • Camperikelen says:

   Voor een paar dagen vinden wij het echt leuk en wij stonden erg rustig. Hadden daar bewust voor gekozen en dat scheelt best veel. Ach we houden van afwisseling. Soms in de drukte en soms alleen op een strand. Alles heeft zijn charme