Noord-Holland 2013

 

OKaasboerderij "Simonehoeve"p woensdag 4 september gaan we voor een aantal dagen naar Noord-Holland.

Onze eerste stop is bij kaasboerderij Simonehoeve in Katwoude, vlakbij Volendam, waar we rond 2 uur arriveren.

We zijn hier een keer eerder geweest en hebben toen de kaasboerderij bezocht. Nu doen we dat niet, dat is weer voor een volgende keer.

We fietsen naar Volendam, dat is 3 km. vanaf de camperplaats. We wandelen over de dijk, bekijken de vele winkels met souvenirs en strijken neer op een terras.

Bij toeval hebben we op internet gelezen dat de nieuwe groep Ancora een haventour over het IJsselmeer maakt om hun debuutalbum te presenteren. Vandaag bezoeken ze Volendam, dus ook daar gaan we naar kijken. Diverse fotografen maken foto’s en daarna volgt een kort optreden van Ancora. Ze zingen goed en presenteren zich erg leuk.

"Ancora" komt aangevaren               Luna bekijkt alles op zijn gemak               Fotoshoot "Ancora"

 

 

Camping "de Bongerd"

 

Op donderdag trekken we weer verder. Volgens de weerberichten wordt het vandaag en morgen zo’n 30 graden. Omdat we nog twee camping-cheques hebben, die die jaar op moeten, rijden we naar camping de Bongerd in Tuitjenhorn. Met deze warmte staan we liever op een camping. Het is een gigantisch leuke camping voor jonge kinderen, hoewel er nu meer ouderen staan.

 

Honden uitlaatstrookBuitenspeelhuis camping "de Bongerd"

Later op de middag fietsen we een stukje door de omgeving. In Dirkshorn zien we een supermarkt waar we wat inkopen doen. Terug op de camping nemen we een duik in het binnenzwembad, omdat onze buren zeiden dat dat zo leuk is. Het is een waar kinderparadijsje, maar ook wij mogen er zwemmen. Er is hier trouwens ook een mooi buitenbad.
Ook voor de viervoeters is gezorgd. Rondom de camping loopt een pad, waar je de hond prima uit kan (moet) laten.

Fietsen naar AlkmaarKaasdragers

De volgende dag fietsen we naar Alkmaar, waar de laatste kaasmarkt van het seizoen plaatsvindt. Deze wordt vanaf april tot begin september elke vrijdag gehouden van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein.

Het is 18 km. fietsen vanaf de camping. Het is een leuke route en het is er prima weer voor. We bekijken de kaasdragers die druk heen en weer rennen en de keurmeesters, die de kaas keuren. Luna mag ook een stukje proeven. Zij keurt de kaas goed en krijgt daarom nog een hapje.

We nemen ook een kijkje in het waaggebouw waar de kaas wordt gewogen. Luna mag kaas proevenKeurmeesters op de kaasmarktHier mag je ook jezelf voor 1 euro laten wegen. Diverse toeristen maken hier gebruik van. Het resultaat wordt hardop rond geschreeuwd. Wij hebben er geen euro voor over. We weten zo ook wel dat het ietsje te veel is.

Terug op de camping zien we dat er veel jonge gezinnen binnenkomen. Het weekend begint en het weer is nog steeds uitstekend.

Strand Callantsoog

 

Zaterdag 7 september gaan we naar Den Helder. We doen dat met een omweg en rijden langs de kust. In Callantsoog stoppen we om een wandeling over het strand te maken. De temperatuur is weer flink gezakt en het is niet meer zo zonnig. Dit is een voordeel, want anders hadden we hier niet kunnen parkeren met de camper. We kopen brood bij de warme bakker en eten in de camper. Daarna gaan we verder richting Den Helder.

 

Camperplaats Den HelderFranse marktAls we daar aankomen lijkt de plek ons in eerste instantie niet zo veel. Hij ligt wat afgelegen bij de haven naast het Marine museum. Na een tijdje bevalt het steeds beter. Het centrum is dichtbij en ook de boot naar Texel is makkelijk aan te lopen. We mogen gebruik maken van een prachtig sani gebouw met toiletten en douches. Ook is er wifi, maar die werkt jammer genoeg niet goed. De prijs voor een nacht is € 10,–.
We gaan een stukje fietsen in de omgeving. We nemen een kijkje bij het jubileum van de jeux de boule vereniging, waar een Franse markt plaatsvindt. Daarna gaan we naar het centrum en wandelen door de stad.

Boot naar Texel’s Avonds lopen we met de honden naar de veerpont. Voor € 5,– kun je hier met de fiets over naar Texel en terug. Dit gaan we onthouden, want dit is een leuke trip voor later, als onze ouwe hond er niet meer is. De kleine kan mee op fiets. Vroeger ging Trisha ook mee in een karretje, maar daar doen we haar nu geen plezier meer mee. Maar ach, zo blijven we gewoon lekker plannen maken en hebben we later ook nog wat te doen. Stel je voor dat je geen ideeën meer zou hebben, dan zou je pas arm zijn.

Hoewel er in eerste instantie tot en met dinsdag prima weer is afgegeven, zijn de voorspellingen gewijzigd. ’s Nachts gaat het regenen en dat blijft het doen. Op zondagmorgen regent het nog. We kunnen hier weinig meer doen en gaan dus maar weer op pad.

camperplaats in OosthuizenNa een tijdje klaart het op en rijden we naar de nieuwe camperplaats de Tulpentuin in Slootdorp. Er staat niemand en alles ziet er erg afgelegen uit. Alleen hier gaan staan vinden we niet zo leuk, dus we rijden verder. Koffie drinken we op de gratis camperplaats in Oosthuizen bij Hoorn, hebben we die ook eens gezien. Altijd makkelijk om te weten.We toeren verder en komen langs Volendam, waar het kermis is. Dit willen we wel eens zien, dus gaan we nogmaals voor een uurtje of twee naar de kaasboerderij en fietsen we nogmaals naar Volendam. We zien een heel ander dorp dan een paar dagen geleden. Het is overal gigantisch druk. Ook op de dijk zijn de terrassen overvol, is er harde muziek en kan je er nauwelijks langs. De toeristen die er lopen weten volgens ons ook niet wat ze meemaken. Dit is niet het Volendam dat we kennen. We hebben het snel gezien en kunnen er over mee praten.

We rijden naar Utrecht en gaan eten bij onze zoon. Hier blijven we een aantal uren en daarna gaan we overnachten op de camperplaats in Vianen. Net als een paar weken geleden is het hier aardig druk. De volgende dag gaan we naar huis.

Foto’s van het weekje Noord-Holland

Comments are closed.