Oud en Nieuw 2013 / 2014

 (29 december – 2 januari)

We hebben besloten om met oud en nieuw weg te gaan met de camper. Dit omdat onze labrador Trisha van ruim 11 jaar steeds banger wordt van vuurwerk. Het was de bedoeling om maandag 30 december te vertrekken, maar omdat onze trouwe en licht dementerende viervoeter vrijdagavond al bijna niet meer uit wilde, besluiten we op zondag weg te rijden. We gaan naar de vuurwerkvrije camperplaats IndeVerte in Lottum. Voor een keer nemen we poes Milou mee, omdat we die niet achter willen laten met al die knallen.

Op zondag 29 december rijden we halverwege de dag weg. Het rijden vindt Milou niet zo heel leuk en dat laat ze duidelijk horen. Op advies van camperaar Kattekop,  negeren we dit en na een tijdje wordt het inderdaad stil.

Op de camperplaats springt ze gelijk uit de camper. Onze kat is een buitenkat en is niet te houden. Ze verkent op het gemak de omgeving en blijft dicht bij de camper. We weten dat ze dit wel kan, want voor een dagje is ze vaker mee geweest.
Wij gaan met de honden naar het bos en als we terugkomen komt poes Milou ons tegemoet.

Maandag 30 december

We fietsen wat rond in de omgeving en naar Grubbenvorst. Er komen steeds meer camperaars binnen, de meesten met honden en enkelen met een kat. Allemaal baasjes met bange viervoeters. Omdat honden nu eenmaal uitgelaten moeten worden, maak je snel kennis met iedereen.

Op oudejaarsdag (dinsdag 31 december) is er een gezamenlijk wandeling om 1 uur. Iedereen die zin heeft kan meelopen. Daarna staat de glühwein klaar in het kleine zaaltje achter het toiletgebouw. Gezamenlijke wandeling’s Avonds zitten de meesten in de eigen camper en zo beleven wij onze eerste oud en nieuw zonder vuurwerk. Toch wel apart, maar de beestjes zijn ons dankbaar.

 

Op woensdag rijden we naar Goch. Dit doen we om te kijken hoe onze kat reageert als we een keer verhuizen. We kiezen bewust voor een plek die we zelf goed kennen. Ook hier gaat het prima. GochCamperplaats GochMilou loopt vrij rond en komt gelijk aangelopen als we haar roepen. Dit zorgt af en toe voor hilarische blikken van andere camperaars. Het is ook een maf beest, die uit alle campers steeds de goede weet te vinden. We zijn weer een ervaring rijker en poes ook. Op donderdag 2 januari gaan we nog naar de winkels in Goch en daarna rijden we naar huis. Het is intussen 2014. Tien jaar geleden schreef ik mijn eerste camperverslag. Wat vliegt de tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *