Spanje 2012

 

Dit wordt een trip waarin we niet zoveel trekken als anders. We hebben net een paar dagen een andere camper en wilden eigenlijk wat korte trips in de Benelux maken. Het weer is echter niet al te best en we willen zon. Snel dus maar van alles in de camper gelegd en weg wezen. Een goede plek voor alles zoeken doen we wel een keer onderweg.
Tijdens deze reis blijkt dat onze labrador nogal pijnklachten krijgt van het rijden, dus daarom reizen we niet al te veel door de bergen. We besluiten naar Spanje te gaan en onze camping cheques eens op te gaan maken. We hebben er vorig jaar een aantal cadeau gekregen. Al met al een wat andere reis dan anders.

  

Zondag 3 juni rijden we aan het eind van de middag thuis weg. ’s Middags hebben we nog een verjaardag, maar hierna gaan we op pad, want eenmaal thuis weg begint voor ons de vakantie.

 

Na een paar uur rijden komen we bij de camperplaats in Erpion, waar we overnachten. Dit is een leuke gratis plek, waar we al een aantal keren zijn geweest.

 

De volgende dag trekken we verder tot aan Briare aan de Loire. Hier zijn twee camperplaatsen. De plaats aan het kanaal is vol, zodat we vanzelf op de andere (een klein stukje verder) terecht komen. In de omgeving kun je mooie wandelingen en fietstochten maken.

 

Camperplaats Marseillan PlageHet weer is echter niet optimaal, zodat wij gewoon verder reizen op zoek naar de zon. We rijden naar Millau, waar we rond 19.15 uur arriveren. De camperplaats is al helemaal vol. We gaan dus noodgedwongen verder, eten op een parkeerplaats en rijden door tot Marseillan Plage. Hier is een paar jaar geleden een mooie camperplaats aangelegd. De kosten in het laagseizoen zijn: 6 euro voor een nacht en 9 euro voor 2 nachten. We blijven hier 2 nachten.
We wandelen langs het strand, fietsen naar de dam een stukje verderop. Daar kon je een paar jaar terug nog met de camper aan het water staan. Het was een prachtige plek. Helaas is dit verleden tijd.

 

Op 7 juni verlaten we Marseillan Plage en rijden naar Spanje. We gaan over de tolweg, omdat labrador Trisha pijn heeft. Ze krijgt een pijnstiller en over de grote weg gaat het goed. Van Perpignan tot aan de grens betalen we € 4,80. Vanaf de Spaanse grens tot Blanes zijn we € 8,40 kwijt. We kijken in Blanes naar de camperplaats, maar zien hier niks meer van. De borden zijn weg en campers staan er niet.

Hierna bekijken we twee campings van Best Deal. Eerst in Malgrat de Mar. Deze ligt heel ver van Malgrat vandaan. We maken hier wel een strandwandeling, waar wij maar ook de honden enorm van genieten, na al die uren in de camper.
Daarna gaan we naar Santa Suzanna, camping Bon Repos, die ook in het Best-deal boek vermeld staat. Gek genoeg hebben ze op de camping nog nooit van Best Deal gehoord. We kunnen wel korting krijgen, maar dan is het nog erg duur. We hebben een mail hierover aan Best deal gestuurd en hierop tot op heden geen antwoord gekregen.

Aan het eind van de dag komen we aan in Cambrils en overnachten in een zijweg waar al een paar campers staan. Voorheen kon je hier aan de boulevard staan, maar daar moet je tegenwoordig vanaf juni betalen. In mei zal het dus waarschijnlijk nog wel kunnen.
De volgende dag gaan we naar camping La Siësta in Salou. De 55-plus korting die op de website staat vermeld is alleen geldig als je vooraf reserveert. Ook bij een verblijf langer dan 5 nachten krijg je korting. We boeken 2 nachten en kunnen dat later alsnog verlengen. Eind van de middag willen we dat doen, maar het geldt niet voor 6 maar voor 7 nachten en die worden dan opgeteld bij de 2 al besproken nachten. Voor de eerste 2 nachten geldt dan wel het volledige tarief. We snappen nu waarom de camping erg leeg is en vertrekken na twee nachten.

De buurvrouw op de camping vindt Luna erg leuk en komt steeds met haar spelen. We lopen diverse keren naar het strand en de boulevard van Salou.
Zondag 10 juni gaan we naar camping Els Prats in Miami Platja. Na het drukke Salou is het weer tijd voor wat rust en Els Prats is een leuke camping voor honden. Er is een apart gedeelte waar je met honden mag staan en ze mogen ook lekker mee naar het strand. Je krijgt 5 uur wifi gratis, daarna moet je het betalen, maar voor ons is het genoeg. We blijven hier 4 nachten. We maken hier weer lekker lange strandwandelingen, fietsen wat in de omgeving en versieren de camper voor de voetbalavond. Helaas heeft het niet geholpen.

 

 

 

 

              

De laatste dag blijven we tot half de middag op de camping. Dit is totaal geen probleem. Daarna gaan we naar de winkel om de boel weer aan te vullen. We overnachten tussen de flats in Cambrils. Het is hier heel rustig en je hebt een mooi uitzicht op zee. De volgende morgen rijden we naar camping Playa Cambrils.

Hier blijven we 5 nachten. We fietsen naar Salou en naar Cambrils. We bezoeken de markt in Cambrils en bekijken nog een camping in de buurt. Die vinden we niet geweldig, dus we blijven lekker waar we zijn. We hebben een mooie ruime plaats en gezellige buren.

 

              

21 juni gaan we weer op pad. In Miami Platja zien we een leuke parkeerplaats aan het strand, waar een paar campers staan. We blijven hier staan tot de volgende dag en maken weer een heerlijke wandeling langs het strand.

De volgende dag gaan we naar de Lidl om brood en nog wat boodschappen. Het is overal erg druk vanwege San Juan, dat dit jaar in het weekend valt. We zien wat op tegen het feest omdat labrador Trisha heel bang is van vuurwerk.

We gaan naar camping Tres Estrellas vlak bij Barcelona. Volgens de beheerder wordt er de komende nacht veel vuurwerk afgestoken. Vooral bij het strand zal er lawaai zijn, maar achteraan op de camping blijft het redelijk rustig. We besluiten hier te blijven. San Juan vieren ze in heel Catalonië, dus waar we ook heen gaan, knallen zullen we zeker horen. We zoeken een plek achteraan op de camping, lekker dicht bij het zwembad.
Alle campings zitten goed vol dit weekend. Ook hier stroomt het aardig vol met Spanjaarden. Een paar Spaanse kinderen komen elke keer even spelen met Luna. Tja ze heeft natuurlijk een Spaanse naam.

Tegen de avond komen er twee bussen met Spaanse jongeren, die hun tentjes pal achter ons neerzetten. Veel rust is er dus niet meer.
De hele nacht horen we knallen en ook rijden er af en toe auto’s over de camping. Trisha wil absoluut niet meer naar buiten en blijft veilig in de camper. De volgende dag zijn we moe en de honden ook en ja eigenlijk iedereen op de camping.

Tres Estrellas is op zich best een leuke camping, vooral om Barcelona te bezoeken. De camping ligt aan het strand en heeft een lekker zwembad. Alleen met San Juan moet je er niet zijn als je rust wilt of een bange hond hebt.

Zondag 24 juni gaan we naar camping la Masia in Blanes.
We vinden een mooie plek tegenover het zwembad met redelijk veel schaduw. Erg fijn, want de temperatuur stijgt deze dagen tot boven de 30 graden. We houden een dagje lekker rust en skypen met het thuisfront.
De dagen erna bekijken we Blanes per fiets en te voet. Bij een van de kraampjes laten we een naambordje voor onze nieuwe kleindochter maken. Tijdens het wachten nemen we plaats op een terras.

              

 

We slenteren langs de boulevard, waar elke avond verlichte marktkraampjes staan. Dinsdag 26 juni fietsen we naar de plaats Lloret de Mar. We nemen ook een kijkje in het ziekenhuis, waar ooit onze dochter een paar weken in heeft gelegen. Het verleden komt in deze toeristenplek weer even hevig terug. Ook gaan we nog een paar uurtjes naar het welness centrum op de camping, omdat we hiervoor kaartjes hebben gekregen.

 

 

              

 

Vrijdag 29 juni gaan we naar camping Vall d’Aro in Playa d’Aro. Het is nog steeds erg warm en we zoeken daarom weer een plek in de schaduw. Hier blijven we 7 nachten. We krijgen dan één nacht gratis en hebben ook gratis wifi (is anders 15 euro per week).

We wandelen een paar keer naar het dorp, fietsen naar het strand en de boulevard en we maken een fietstochtje naar de camperplaats in St. Feliu de Guixols om een kijkje te nemen.

Zondag hebben we een regendag tussendoor. Omdat je met honden nu eenmaal toch naar buiten moet, maken we een wandeling naar het strand, dat er dit keer verlaten bij ligt.
Jammer van deze regendag, want er is een shopping night in Playa ‘d Aro, die geheel in het water valt en… Spanje wordt Europees kampioen. Helaas blijft het de hele avond regenen. De volgende dag zitten de terrassen wel vol om naar de huldiging van de Spaanse voetballers te kijken.

 

 Op vrijdagochtend brengen we nog een bezoek aan de markt. Veel kraampjes verkopen Spaanse voetbalshirtjes.
Intussen is ook campinglife op de camping gearriveerd voor opnames, maar hier zien we weinig van.
Waar ook maar weinig meer van te zien is, is de camperplaats in Playa ‘d Aro. Hier stonden een paar jaar geleden nog campers. Nu is deze parkeerplaats helemaal leeg. Wel zit er hele dagen iemand in een hokje om geld te innen, maar de parking blijft leeg. De straten ernaast staan in het weekend helemaal vol en ook campers parkeren daar regelmatig voor een paar dagen. Onbegrijpelijk en de man in het hokje maar lezen… !!!

Na een week trekken we verder naar L’Estartit, waar we blijven tot de volgende ochtend. Dan gaan we richting Frankrijk. We rijden niet over de tolweg, maar de oude weg ernaast. Dit is een erg goede weg en prima te rijden. Het hoogste punt is 288 meter.

Er zijn erg veel mooie parkeerplaatsen op deze route. Na de grens, in Le Boulou is een gratis camperplaats. We hebben er even gekeken. Het is een leuk plekje. Onderweg zien we weer eens zielige dieren staan in de volle zon. Een reclamebord van een circus ernaast.

We overnachten in Millau op de oude camperplaats met 5 campers. De nieuwe is wederom helemaal vol.
Daarna gaan we via Mende richting Le Puy. Het is een mooie rit door de bergen. Ook langs deze route zijn veel mooie picknickplaatsen aangelegd. Er zijn hier dan ook veel campers-en-route. We rijden via Saint-Étienne en Lyon naar de camperplaats in Villars les Dombes bij het vogelpark.

 

Bij de dierenartsAls we ’s morgens wakker worden zien we dat ons cavaliertje Luna ziek is. Op de vloer ligt overgeefsel en diarree en ze wil niet meer eten en ook water blijft niet meer binnen. We laten de honden even uit en gaan op pad. We gaan eerst langs de camperplaats in Cuiseaus om het toilet te lossen. We willen flink doorrijden en dan thuis naar de dierenarts gaan, maar onze Luna wordt steeds zieker. We gaan de autoweg af en rijden de eerstvolgende plaats in en dankzij de uitleg van enkele inwoners komen we bij Clinique Vétérinaire VETOPOLI in Poligny. Luna krijg twee spuiten, medicijnen en aangepast eten en wij een vette rekening. Maar oh, wat zijn we blij als Luna na een paar uur al een beetje opknapt en niet meer spuugt.

 

We vervolgen onze rit. In Besançon is de weg afgezet en hebben we een omleiding. Dit blijkt voor de Tour de France te zijn die hier vandaag een tijdrit heeft.
We overnachten op de camperplaats in Luxeuil les Bains. Daar lopen we nog een rondje door het dorp.

De volgende dag rijden we naar huis.

 

 

Naar alle foto’s van deze reis

Comments are closed.