Treffens 2011

Hondentreffen

Op vrijdag 1 april  2011 gaan zijn we op pad voor het hondentreffen op camping Erkemederstrand.

De zon blijft deze dag achterwege, maar het is wel droog. In de loop van de middag arriveren er steeds meer campers met honden en baasjes. Het wordt dan ook steeds voller en gezelliger. De honden mogen lekker vrij rondlopen en vermaken zich prima met elkaar. Jeanette, de organisator van dit weekend heeft van Royal Canin voor iedere deelnemer een zak met verrassingen klaar staan. Een kleed voor de hond, een ophangzak, een grote zak hondenvoer, een bakje voor hondensnoepjes en natuurlijk wat lekkernijen voor onze honden. Een hartelijker ontvangst kan een hondenbaasje zich niet wensen.

Op zaterdag is het prachtig weer. De zon staat de hele dag aan de hemel te stralen. Rond elf uur wordt er verzameld voor een wandeling langs het hondenstrand en een duik in het water. Om twee uur is er een demontratie over ledverlichting, waar sommigen even een kijkje gaan nemen.

Later op de middag proberen diverse baasjes hun hond door een rode tunnel te laten kruipen. De meesten doen het uiteindelijk wel, al was het alleen maar om van die malle fratsen en kapriolen van hun baasjes af te zijn om hen zover te krijgen. Een uurtje later worden we verrast door een spontaan doedelzakconcert van één van onze zuiderburen die ook meedoen aan het treffen. Sommigen denken op het verkeerde treffen te zijn beland.

Om zes uur wordt het buffet gebracht en schuift iedereen aan aan de eigen meegebrachte tafel (of die van de buren of vrienden). Na het eten wordt er nog gezellig nagekletst, terwijl de honden netjes de restjes op de vloer opruimen. Op zondagochtend vertrekken de eerste deelnemers al op tijd. Anderen maken nog een wandeling samen, waarna ook zij naar huis gaan. Enkelen, waaronder wij blijven zitten tot het eind van de middag.
Het was evenals andere jaren weer hartstikke leuk. Honden doorbreken kliekvorming, gaan met iedereen om en zorgen zo op hun eigen wijze voor een heerlijke roedel.

 

 

 

Tegen vijf uur rijden we naar de camperplaats in Lelystad. Hier is het echter zo mistig dat we het snel gezien hebben. Dat kan ook niet anders als je niet verder dan een paar meter kan kijken. We rijden naar Kampen en blijven daar een paar dagen. Tussendoor brengen we een bezoekje aan Urk, waar het enorm waait. We kijken hier wat rond en rijden dan weer terug naar Kampen. We slapen ook nog een nachtje in Putten, een leuk dorpje met gezellige winkels op loopafstand.

Camperplaats Kampen          Kinderboerderij KampenLammetjes Kampen          KampenCellebroederspoort Kampen

Urk          Rondrit door UrkVuurtoren Urk          Putten

Griekenland met de camper weekend

Op donderdag rijden we naar camping PUUR Lage Vuursche in Lage Vuursche voor het Griekenland met de camper treffen. We zijn hier een dag te vroeg, maar de omgeving is er prachtig, dus genoeg te doen. We maken een fietstochtje met de hondenkar en wandelen tussendoor in de bossen.

Op vrijdag druppelen de andere deelnemers binnen. Frans Mulder opent het programma om 20.00 uur, direct gevolgd door de bekende presentatie van Nico Bloot. Op zaterdagochtend begint de eerste presentatie om elf uur, waarna er elk uur een andere deel van Griekenland aan bod komt. Het is evenals vorig jaar weer prachtig weer, zodat het soms moeilijk kiezen is tussen de loop naar de zaal om info te krijgen of lekker in de zon te blijven zitten. Zaterdagavond is er nog een gezellige avond in de zaal waar onderling veel informatie, maar ook diverse bestanden worden uitgewisseld.
Op zondag gaat iedereen weer naar huis met de belofte volgend jaar er zeker weer bij te willen zijn.
Want ook dit jaar was het weer  supergezellig en het blijft dus voor herhaling vatbaar. 

 

Comments are closed.