Trips 2013

Tussendoor onze langere vakanties maken we korte reisjes of dagtrips met de camper.
Enkele hiervan zetten we op de website.

Lottum-Goch

Vrijdag 3 – maandag 6 mei

 

Op vrijdag 3 mei rijden we naar camperplaats IndeVerte in Lottum. Het is heerlijk fiets- en wandelweer dus een ideale plaats om heen te gaan. We maken hier diverse wandelingen door het bos met onze honden. Ze kunnen hier lekker vrij rennen.

 

Op zaterdag fietsen we een rondje door de omgeving. We komen door Grubbenvorst en eten er een ijsje bij ijssalon Clevers. Daarna fietsen we nog langs camperplaats Kompas in Grubbenvorst, waar we ook een paar keer hebben gestaan. Op de terugweg nemen we een afslag naar het bos en volgen de spoorlijn. Via een bosfietspad komen we weer terug bij de camperplaats. We hebben 22 euro betaald voor twee nachten.

 

Wij blijven zelden langer dan 2 nachten op een camperplaats, dus op zondag 5 mei vertrekken we naar de camperplaats in Goch, waar we ook nog 2 nachten blijven. Hier is altijd wel plaats en je kan er gezellig winkelen. Ook met de honden wandelen is geen probleem, dus een plek die we regelmatig even bezoeken. Hiervoor betalen we 4 euro per nacht.

 

Vierdaagse Nijmegen

(dinsdag 16 juli tot vrijdag 19 juli)Langs de Zevenheuvelenweg

Dit jaar gaan we naar de vierdaagse in Nijmegen. We willen dit jaarlijkse evenement ook een keer meemaken. Ons buurmeisje doet mee en nog een paar vrienden en kennissen, dus is het extra leuk.

Op dinsdag 26 juli rijden we naar de Zevenheuvelweg in Groesbeek. Als we daar aankomen staan er al een stuk of tien campers tegenover het Canadese kerkhof. Ook zijn er op sommige plaatsen stukken berm afgezet met rood lint. We sluiten ons maar netjes aan in de rij. Zodra we staan, arriveren er nog twee campers en wordt de rij al aardig lang. Daarna blijft het een paar uur rustig, maar halverwege de middag zien we weer heel wat campers rijden.

Het is erg zonnig weer en de temperaturen lopen op naar 26 graden.
’s Middags pakken we de fiets en rijden naar Groesbeek. We kijken daar ook even op de camping. Pfff… wat is het daar warm. Ook de knuffelkoe zoekt de schaduw op. Als we terug fietsen zien we enkele deelnemers uit de bus stappen tegenover de camping. Ook zij hebben het warm. Wat staan wij dan heerlijk bovenop de heuvel.
We willen ook nog naar Nijmegen, maar vanwege de hitte doen we dat vanavond maar. Na het avondeten bellen we een paar vrienden op die in Nijmegen zitten en stappen weer op de fiets. Het is 8 km. naar de stad en binnen een klein half uurtje zitten we in de hectiek van de vierdaagse.Zevenheuvelenweg

De volgende dag, woensdag 27 juli, gaan we kijken op het Canadese kerkhof.
Halverwege de middag fietsen we nogmaals naar Nijmegen. Dit keer langs de route die de lopers morgen gaan volgen. Deze kunnen we makkelijk vinden omdat er overal al vuilnisbakken en toiletten neergezet zijn. Als eerste fietsen we langs de enorme rij campers. Ergens tussen de campers is ook al een bank neergezet om zo verzekerd te zijn van een goede plek.

Zelfs bankstellen liggen al klaar          Vierdaagse lopers in Nijmegen          Eten en drinken voor Luna

In Nijmegen aangekomen, gaan we even kijken bij de finish en maken daarna nog een rondje door de stad. De gladiolenverkopers staan overal al klaar en zelfs aan de inwendige hond is gedacht.

Muziekje erbij
Als we terug zijn bij de camper is er van alles te zien. Er komen veel toeristen langs, die campertjes komen kijken. Dit gaat soms gepaard met veel getoeter of een koeiensirene. SBS en TV Gelderland komen met een filmploeg en tegenover ons wordt een zender van het rode kruis neergezet. Een paar campers van ons verwijderd is regelmatig een accordeonkwartet aan het spelen en zo komen we de avond wel door. ’s Nachts om één uur komt er nog een toeterende auto langs. Daarna hebben wij niks meer gehoord.

 

Laat de lopers maar komen.Op donderdag 28 juli worden we om zes uur ’s morgens wakker van gestommel en stemmen. Er worden eet- en drinktentjes neergezet.
De Zevenheuvelenweg wordt klaargemaakt voor de doorstroom van veertig duizend wandelaars.

Net voor halfnegen komt de eerste wandelaar langs onder geklap van de camperaars. Niet lang daarna komen de volgende lopers. Bij ons worden klappertjes uitgedeeld om het klappen te vereenvoudigen. Er komen een paar rolstoelen langs, die onder enorm applaus het laatste stukje van de heuvel oprollen. Wat een prestaties.

Zwitsers muziekgezelschapWandelaars van snoep en koek voorzien

Tegenover ons gaat een militair muziekkorps spelen en de rij met wandelaars wordt steeds dikker. Onze kennissen komen één voor één langs, maar ook andere vermoeide wandelaars maken gebruik van onze stoelen en nemen wat te eten of te drinken. De spekjes, zuurtjes, koekjes, perpermuntjes en dropjes gaan er ook goed in en de mandjes moeten regelmatig worden bijgevuld. Bij de buren krijgen ze meloen en bij de andere buren weer wat anders. Wat een sfeer is het hier. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. 

In de loop van de middag wordt de rij weer dunner en de wandelaars vermoeider. En dan komen de lopers die het niet meer gaan halen. Jammer !!
Tegen vijf uur rijden we weg. Het wordt weer stil op de Zevenheuvelenweg. We zijn te moe om naar huis te gaan en rijden naar Goch. Op vrijdag gaan we nog even Goch in en dan ’s middags weer naar huis, omdat onze oudere labrador thuis is gebleven. Die kan die drukte niet meer aan. Aardige buren hebben weer prima voor onze poes en hond en huis gezorgd.

 

Mini-rondje Zeeland

Zondag 4 – dinsdag 6 augustus

Zondag 4 augustus gaan we een dagje naar de Brouwersdam. Je kan daar lekker aan het water staan en langs het strand wandelen. Vanaf hier kun je ook mooie fietstochtjes maken. Wij houden het vandaag alleen bij een wandeling.
Rond half drie gaan we weg en maken nog een rondje langs de andere plaatsen waar je met de camper kan staan. Daarna gaan we richting de Roompot in Kamperland. Maar omdat we nieuwsgierig zijn naar de nieuwe camperplaats in Kamperland, waar zoveel over gesproken wordt, gaan we hier eerst even kijken.

Er staan 30 campers op het terrein. Het ziet er allemaal keurig uit en je kan zo naar het Veerse meer wandelen. Erg leuk allemaal, maar wij vinden het wel erg duur.
Voor een verblijf van 12 uur komen wij uit op: € 15.50 + € 2.10 = € 17.60 en 2 honden = 2 x € 3,– is totaal een bedrag van € 23,60.
Wij vinden dat wel duur om alleen even te slapen. Vooral voor honden, die de camper niet uitkomen ’s nachts.
Als je een minuutje te laat uitcheckt betaal je gelijk het 16-uurs tarief.

 

We spreken een paar mensen die hier afgelopen nacht hebben gestaan. Zij hebben hun hondje maar verstopt. Wat je niet ziet dat heb je niet.
De toekomst zal uitwijzen of de camperplaats vol zal komen. Bij navraag horen we dat er afgelopen nacht 50 campers hebben gestaan.

Wijzelf gaan meestal net buiten het seizoen naar Zeeland. Er zijn dan veel campings waar je voor ± 15 euro terecht kan.

We rijden hierna naar de camperplaats van de Roompot. Hier kwamen we vroeger vaak en onze kinderen komen er nog steeds graag. En kleindochter wil zo graag nog een keer naar Koos Konijn.

Je betaalt hier €14 euro van 17 tot 10 uur. Als je overdag wilt blijven betaal je € 6 euro extra. Inclusief stroom, water en douche.
We arriveren er rond 4 uur en dat is nooit een probleem. We wandelen naar het strand en willen later betalen maar de receptie is dicht. Dan is het gewoon wachten tot de bewaker langs komt voor de betaling.

Maandag 5 augustus

Vandaag komen onze dochters en kleindochters langs.
Tegen 12 uur komt de bewaker weer langs om het daggeld op te halen. We betalen € 20 euro, omdat we nog een nachtje blijven slapen.

We gaan naar het strand, naar de speeltuin, die heel leuk is voor kleintjes en na het avondeten naar de minidisco en Koos Konijn. Tja en daar deden we het voor. Bijna elk jaar gaan we wel een keertje naar de Roompot.
De camperplaats staat tegenover de speeltuin en het Kooshuis. Ideaal dus.
De prijs van deze camperplaats is het hele jaar door hetzelfde. In voor- of naseizoen gaan we meestal naar een van de campings van de Roompot met de ACSI kaart. Je mag dan ook het zwembad in en je kan voor een paar euro extra kaartjes kopen.

’s Avonds zijn we weer samen en is de rust weer gekeerd. Niet voor lang want tegen tienen gaat het onweren.

Dinsdag 6 augustus

Het is wat bewolkt, maar nog wel warm. Rond 11 uur rijden we naar de Schotsman aan het Veerse meer. Ook hier kun je prachtig aan het water staan met zicht op Veere aan de overkant. We wandelen langs het water en komen uiteindelijk weer uit bij Camperpark Zeeland.

We lopen weer terug en rijden naar Goes, waar we hebben afgesproken met onze jongste dochter om naar de kinderboerderij te gaan. Daarna gaan we naar huis. We hebben prachtig weer gehad. Voor de komende dagen geven ze weer regen af.

 

Naar alle foto’s van deze trips 

Comments are closed.