Trips 2014

Vakantiebeurs (16-18 januari)

Onze eerste trip dit jaar maken we in januari. We hebben kaarten gewonnen bij de CCN voor de vakantiebeurs in Utrecht. Donderdagavond 16 januari rijden we weg en overnachten in Vianen, zodat we vrijdagmorgen al op tijd bij de parkeerplaats van de Jaarbeurshallen zijn.

Kamperen by nightWe parkeren de camper bij de Jaarbeurs-hallen, laten onze honden uit en gaan naar binnen. Het is er nog heerlijk rustig, zodat we overal goed kunnen kijken. TWraps maken in de Griekse keukenussen de middag gaan we terug om te lunchen en Trisha en Luna uit te laten. Halverwege de middag maken we nog een keer de korte wandeling naar de beurs. We bekijken dit keer het thema “kamperen by night “. Het ziet er allemaal sfeervol uit. We eten een Griekse hap in een Griekse stand, omdat Griekenland toch een geliefd vakantieland van ons is. Daarna lopen we nog wat rond. Het is intussen heel wat drukker geworden, maar gelukkig hebben wij alles al gezien wat we wilden zien. We verlaten de drukke hallen en gaan op bezoek bij onze zoon, die in Utrecht woont.

Nieuw Bergen en Goch (7- 10 maart)

Camperplaats Bos en HeiZe geven prachtig weer af dus we trekken er lekker op uit om te genieten van de eerste voorjaarszonnestralen. Op vrijdag 7 maart rijden we naar camperplaats Bos en Hei in Nieuw Bergen. We maken een fietstocht door de prachtige omgeving van bossen en heide.

Circus op de camperplaats in GochOp zaterdag 8 maart rijden we naar Heijderbos, een vakantiepark in de buurt, waar onze dochter met haar gezin verblijft. We blijven hier tot na het avondeten. Omdat we hier niet mogen blijven overnachten rijden we ’s avonds naar de camperplek in Goch. Als we aankomen zien we dat circus Renz er ook staat. Recht tegenover het circus is er nog een plekje voor ons. Zo kunnen we de dieren goed bekijken. Het is weer eens wat anders om allerlei dieren tegen te komen in plaats van campers

Naar alle foto’s van dit weekend

 

Efteling en “Bos en Hei” (27 – 30 maart)

Op vrijdag 28 maart gaan we met de familie naar de Efteling. Op donderdagavond rijden wij weg en overnachten op de camperplaats in Raamsdonk bij het voetbalveld.

Camperplaats Bos en HeiOp vrijdag morgen wandelen we eerst lekker een eind met de honden en rijden dan naar de parking van de Efteling, waar we lekker op tijd arriveren. Als je met de camper komt, sta je dicht bij de ingang en kun je tussendoor even terug voor de honden. Het is niet zo warm, dus de hondjes blijven in de camper, waar ze zich prima thuis voelen. Tussendoor gaat een van ons even terug om ze uit te laten en eten te geven.

Schaapskudde op de heiAan het eind van de dag gaan we met z’n allen nog een frietje eten. Wij plakken er nog een paar dagen aan vast en rijden naar de camperplaats in Heusden. Deze is vol, dus rijden we verder naar camperplaats Bos en Hei in Nieuw Bergen. Het is al donker als we aankomen en ook hier staat het erg vol. De eigenaar komt gelijk naar ons toe en zoekt toch nog een plekje voor ons. Een heel vriendelijk gebaar, waar we dankbaar gebruik van maken. Het is de tweede keer dat we hier komen en het bevalt ons goed. We blijven tot maandag.

 

Weekend “Uwcampertoergids” Vessem (3 tot 6 april)

Campertreffen UwCampertoergidsWe hebben ons opgegeven voor een weekend op Eurocamping in Vessem, georganiseerd door Harry Wildschut van uwcampertoergids.

We vertrekken op donderdag 3 april en gaan eerst naar de camperplaats die voor de camping ligt. Op vrijdagmorgen verhuizen we naar het veld op de camping waar het treffen plaats vindt. Het is een treffen waarbij weinig georganiseerd is. VeldhovenWel krijgen we fiets- en wandelroutes aangeboden en er staat een grote tent waar iedereen gebruik van kan maken. Het is prachtig weer en dan is het al snel gezellig. ’s Avonds kan iedereen die zin heeft naar de tent om te camperkletsen. En zoals dat vaak gaat met camperaars neemt iedereen een hapje en drankje mee. Op zaterdag fietsen we naar Veldhoven. Dit is ongeveer 9 km. Het is een erg leuke tocht door mooie Brabantse gehuchtjes. Op zondagmiddag is het weekend afgelopen.

Naar alle foto’s van dit weekend

 

Griekenland weekend (11 tot 13 april)

Presentatie over GriekenlandOp 10 april rijden we naar de camperplaats in Vianen. Hier overnachten we, zodat we de volgende dag op tijd bij camping PUUR Lage Vuursche zijn.

Hier vindt voor de tiende keer het “Griekenland met de camper weekend” plaats. Dit weekend is bedoeld voor mensen die wat meer willen weten over Griekenland, maar tevens een weerzien van oude bekenden. Omdat het de tiende keer is, wordt het dit keer extra feestelijk. Zoals elk jaar worden er op vrijdagavond wat algemene dingen verteld over het Griekse land. Griekse hapjes makenOp zaterdag zijn er presentaties, waar iedereen vrijblijvend aan kan deelnemen.

Lekker (Grieks) etenAan het eind van de middag gaan diverse mensen, die zich hiervoor hebben opgegeven, onder leiding van een ervaren kok, Griekse hapjes bereiden. Deze zijn bestemd voor de Griekse feestavond, vanwege de tiende editie. Deze avond is er ook live muziek van een Grieks duo.

Het eten smaakt prima, de wijn vloeit rijkelijk en de sfeer is optimaal. Onder de bezielende leiding van Huub en Bep wordt de sirtaki gedanst. Na een supergezellig avond belandt uiteindelijk iedereen weer in zijn eigen camper.

Op zondag wordt er hier en daar nog flink nagekletst. De zon staat te stralen en zorgt voor bijna Griekse temperaturen, waardoor iedereen lekker buiten vertoeft.

Gezellig napratenAan het eind van de middag drinken we nog gezellig wat samen met onze buurtjes van het veld, Huub en Bep en Gerard en Hans. Wij hebben hen leren kennen tijdens een van de eerdere Griekenland-met-de-camper weekends. Wij wisten toen nog niet dat dit de laatste keer zou zijn dat we Hans zouden zien. Omdat we zijn verhuisd, maken we dit verslag pas begin 2016. Hans is in 2015 overleden. Deze foto willen we toch heel graag plaatsen, omdat het ons herinnert aan een lieve, spontane en hartelijke vrouw die we beiden graag mochten. We zullen ze het de komende Griekenland-met-de-camper zeker erg gaan missen.

Naar alle foto’s van dit weekend

 

Camperplaats GochWeekend Goch en Kleve (2-4 mei)

Vrijdag 2 mei gaan we weer een keertje naar Goch. Als we hier aankomen, blijkt dat er weer een circus staat. Dit is al de tweede keer dit jaar. Zaterdag rijden we door naar Kleve naar camperpark Kleve. Over deze plek hebben we al veel gelezen op internet en nu willen we zelf gaan ervaren hoe wij het vinden. Camperplaats Bahnhof KleveWe zoeken een leuke plek uit en komen er dan achter dat je hier niet mag staan als je geen stroom wilt gebruiken. Wij hebben geen stroom nodig en daarom moeten we verhuizen tot helemaal achteraan op het veld. Hier is de aanwezige wifi helaas niet meer bereikbaar. We vinden het ook geen leuke plek. De volgende dag rijden we daarom door naar de camperplaats bij het station. Hier sta je dichter bij het centrum. Wij vinden deze plek aangenamer dan de andere, maar ieder zijn smaak.

Naar alle foto’s van dit weekend

 

Vessem en Lichtaart-Kasterlee (29 – 31 juli)

EerselOp dinsdag 29 juli gaan we naar de camperplaats in Vessem. We fietsen wat rond in de omgeving en komen daarbij door een leuk dorpje Eersel. 
De dag erna gaan we naar camperplaats Sint Hubertushoeve in Kasterlee bij Bobbejaanland. We zijn hier nooit eerder geweest en nieuwsgierig naar deze plek. We zijn verrast wat we aantreffen. Een veld waar de campers kunnen staan, een losplek en je kan zelfs water innemen. Dit alles is gratis. Het veld ligt bij een restaurant, dat alleen in het weekend open is of op afspraak. Camperplaats Sint HubertushoeveDe vriendelijke eigenaar loopt wel rond en vertelt een en ander over deze plek. We wandelen wat rond en komen langs een pipowagen die vol ligt met speelgoed. Ook buiten ligt overal speelgoed. Dit zijn allemaal geschenken die bezoekers meenemen vertelt de beheerder.

Vanaf hier kun je wandelen of fietsen naar Bobbejaanland. Wij fietsen er langs en maken daarna nog een rondje door de omgeving. Na twee nachtjes gaan we weer naar huis. Wij vinden dit een leuke plek om een keer naar toe te gaan met de kleinkinderen.
(Helaas is dat niet meer mogelijk, want de camperplaats is intussen gesloten.)

Naar alle foto’s van dit weekend

 

Beverwijkse bazaar (5 oktober 2014)     

Hier hebben wij een apart verslag van gemaakt.

Comments are closed.