Trips 2016

Camperplaats Vianen

We hebben ons opgegeven voor de NKC camper Experience, die wordt gehouden van 22 tot 25 april vanwege het veertig bestaan van de NKC. Wij plakken er wat dagen aan vast en vertrekken op vrijdagmiddag 15 april.
Voor de eerste overnachting gaan we naar Vianen. Hier zijn we al een paar keer geweest en het bevalt nog steeds prima. Vianen is erg campervriendelijk, want intussen hebben ze al drie camperplaatsen.

De eerste plaats waar we aankomen is helemaal vol, dus rijden we naar de plek waar we ooit eerder stonden. Hier is nog wel plaats. Als we ’s avonds een rondje wandelen zien we dat alle drie de plekken nagenoeg vol staan.

VianenOp zaterdag wandelen we naar het gezellige centrum met diverse winkels. Ook fietsen we nog een stukje in de omgeving. Wandelen met de hond is hier ook prima te doen.

Op zondag willen we verder rijden, maar de camper wil niet starten. De startaccu is helemaal leeg. We hebben nooit eerder problemen gehad met de accu.

Door de huishoudaccu aan te sluiten op de startaccu komt er uiteindelijk beweging in. Nu hopen dat de startaccu weer vol wordt. Dit blijkt helaas niet het geval. We kunnen wegrijden, maar de kans is groot dat we morgen hetzelfde probleem hebben. Op internet vinden we een garage in Utrecht die IVECO en Fiat bedrijfswagen dealer is en ook campers service doet.

Camper met kattenluikjeWe zaten tot nu toe nog te twijfelen of we richting Hattem, Gorichem of Lisse zouden gaan maar nu blijven we dus noodgedwongen nog een nachtje in Vianen. De meeste campers zijn vertrokken en op deze plek staan we nog met twee campers, waarvan de andere nu ook vertrekt. Ik mag er nog een foto van nemen, want deze camper is voorzien van een poezenluikje met een trapje ervoor. Erg leuk gemaakt.

 Vervelen doen we ons niet. Er is van alles te zien. Er komt een groep fietsers langs die pauzeren op de parkeerplaats. Het zijn Amerikanen met huurfietsen. Ze hebben allemaal dezelfde gele tassen. Het fietsen valt nog niet mee. Het is hilarisch om te zien hoe een paar volwassen kerels wat wiebelig een rondje rijden. Een paar uur later komt een groep motorrijders langs en in de lucht vliegt urenlang een helikopter rond op zoek naar de dader van een moordaanslag in IJsselstein.

Ook maak ik gebruik van deze dag om Luna te knippen. Ik wil het haar al weggooien als ik me ineens bedenk. Veel vogels zijn een nestje aan het bouwen, dus ik gooi de donshaartjes op een hoopje naast de camper. En jawel hoor, het duurt niet lang of een paar aanstaande moedertjes komen ze halen. Prachtig om te zien en fijn dat er straks babyvogeltjes slapen in de vacht van onze Luna.

 

Maandag 18 april

Start kabels aansluitenKees probeer de camper weer te start, maar het blijft angstvallig stil. Het vertrouwde geluid blijft achterwege. De motor komt niet op gang en de accu is leger dan leeg. Gelukkig is een van de werkmannen die hier bezig zijn, bereid om te helpen. De startkabels worden aangesloten, maar de motor weigert te starten.

AanslepenHier is zwaarder geschut voor nodig. Er wordt een andere auto gehaald en onze camper wordt door deze hulpvaardige chauffeur op gang gesleept. Na een half rondje rijden over de parkeerplaats begint de motor te werken. Wat een heerlijk geluid. Onze redder in nood wil er niks voor hebben, dus hebben we hem een warme douche op onze website beloofd. Bij deze, je hebt het verdiend.

Nu nog even de IVECO garage Schoutens in Utrecht bellen, en jahoor we kunnen langs komen. Hier blijkt dat de accu echt helemaal op is. Dit kan blijkbaar van het ene op andere moment gebeuren, zonder dat je het aan ziet komen. Dus als dit dan toch een keer gebeuren moet, dan liever in Nederland dan in het buitenland.Maxima park Utrecht

Een half uur later is onze camper een nieuwe accu rijker, wij een paar honderd euro armer, maar het had erger kunnen zijn, want we kregen korting als lid van de NKC.

We zijn vlak in de buurt van het Maxima Park en rijden daarheen om even koffie te drinken en een wandeling te maken. Daarna gaan we naar Gouda. Een grotere lus gaan we niet meer maken, want woensdag worden we al in Zandvoort verwacht.

Het is de eerste keer dat we naar Gouda gaan en we verwachten dat het hier
net als in Vianen niet druk zal zijn op maandag. Camperplaats GoudaWe zijn dan ook verbaasd als we aankomen en ontzettend veel campers zien staan. We parkeren ons huisje op wielen erbij en staan tussen, Franse, Duitse, Zwitserse, Zweedse en Engelse campers. Ergens zien we nog een Nederlands kenteken, maar het merendeel komt elders vandaan.

We wandelen samen met onze Engelse buurman naar het centrum. Zij hebben een reis gemaakt van 6 weken door Spanje en Frankrijk en doen nu Nederland aan. Morgen gaan ze naar de Keukenhof. Ze verwonderen zich over de vele fietsen die hier rijden en het is leuk om te horen hoe ze over ons landje praten.

maandag 18 april

Kazen in GoudaWe blijven nog een dag in Gouda. Het is hier een komen en gaan van campers. Altijd leuk om te zien. Het is een camperplaats zoals je ook in het buitenland vaak ziet. Vlak naast de camperplaats is een bibliotheek “de chocoladefabriek”. Hier is tevens gratis wifi. Op diverse plaatsen hebben we een straatbibliotheek gezien. Een erg leuk initiatief.

We fietsen een stukje, maar het lukt niet om buiten de bebouwde kom te komen. Volgende keer nog maar eens proberen.

Op het terras in Gouda

 

’s Middags wandelen we naar het centrum en gebruiken de bon een “borrel voor twee” die we met Kerst hebben gekregen van de kleinkinderen voor het oppassen. We gebruiken deze in restaurant Belvedère met uitzicht op het stadhuis van Gouda. Net als het vuurtje waar we bij zitten is de bediening hier uitermate warm en vriendelijk.

Bollenvelden

 

Op woensdag trekken we verder op weg naar Zandvoort, na eerst de camper te hebben verzorgd. Daarna gaan we naar de Lidl om inkopen te doen voor een aantal dagen. Omdat we pas om 16.00 uur terecht kunnen, maken we een mooie rit door de bloembollenvelden en langs de Keukenhof in Lisse. De keukenhof staat nog altijd op ons verlanglijstje.

Lees verder:   We gaan naar Zandvoort

Naar alle foto’s van de trips 2016

Comments are closed.