van Giethoorn tot Nordhorn (2013)

Op zaterdag 24 augustus heb ik (Loes) een 50 plus-hyves-meeting in Holtheme. Kees mag ook mee…. heerlijk natuurlijk, want dan gaan we lekker met de camper en plakken we er weer een paar dagen aan vast. Ze beloven tenslotte prachtig weer.

Dinsdag 20 augustus passen we eerst op onze kleindochter (ook erg leuk). Na het avondeten besluiten we alvast te gaan rijden. Je kan maar op weg zijn. We slapen op de gratis camperplaats in Vianen.

 

Op woensdag rijden we naar Giethoorn. We kijken op beide camperplaatsen en kiezen voor Camperplaats Haamstede. Deze plek kost voor ons € 11 euro per nacht.

’s Middags gaan we met de fiets naar de waterwegen en de talrijke bruggetjes, die Giethoorn rijk is. We zijn niet de enigen….. wat een drukte. Je kan merken dat het nog hoofdseizoen is. We zetten de fietsen aan de ketting en gaan lopend verder. Op het water is een file ontstaan van punters en rondvaartbootjes. We begeven ons in de massa en spelen de toerist.
Hierna is het heerlijk om weer naar de camperplaats terug te gaan. Deze is intussen aardig vol gelopen. Het valt ons op dat er vooral erg veel Italianen zijn.

 

Na het avondeten wandelen we naar het dorp om het avondleven van Giethoorn te beleven.
We zijn snel terug, want er is geen kip meer te zien.
De bootjes liggen aan de kant en de winkeltjes, frietkraam en enkele terrassen zijn gesloten.
Wat een verschil met vanmiddag.

 

De volgende morgen, donderdag 22 augustus, fietsen we nog een keer naar Giethoorn, waar het nu gezellig druk is.
We zijn al een keer eerder in Giethoorn geweest en besluiten daarom verder te rijden naar de camperplaats in Meppel. Hier is nog een mooi plekje aan het water vrij. Er zijn toiletten en sanivoorzieningen. De kosten bedragen € 3,25 per persoon.
We lunchen en maken een wandeling met de honden. Dan fietsen we een rondje en gaan daarna naar het centrum van Meppel. Dit is vanaf de camperplaats ook goed aan te lopen.

Op vrijdag gaan we naar Camping de Vechtkamp in Holtheme.
Dit is een kleine camping, waar we ontzettend vriendelijk worden ontvangen. We mogen een plekje uitzoeken op het trekkersveld.
We gaan even op bezoek bij Ineke en Titus, die hier een vaste stacaravan hebben, waar morgen de meeting plaatsvindt. ’s Avonds fietsen we een rondje door de omgeving. In een mum van tijd zitten we in Duitsland. Slapen doen we echter weer in Nederland in onze eigen camper.

De hele zaterdag staat in het teken van de ontmoetingsdag, die gigantisch gezellig verloopt. Heel leuk om de mensen die je van internet kent weer in levende lijve te zien en te spreken.

Op zondag 25 augustus gaan we wederom Duitsland in, maar dit keer met de camper. We rijden eerst langs camperplaats Hardenberg in Nederland, gewoon om even te kijken. Deze ziet er leuk uit, dus wie weet komen we hier een keer terug.

 

Rond de middag arriveren we op de camperplaats in Nordhorn ( € 5,– per etmaal ). Na de lunch wandelen we naar het meer met de honden. Later op de middag nemen we de fiets en toeren nog wat rond. Om vier uur komen we langs het dierenpark en omdat ons hondje Luna mee mag, gaan we hier naar binnen. Is weer eens iets anders dan gewoon wandelen.

                   

Op maandag 26 augustus staat een bezoek aan Obelink in Winterswijk gepland. Onderweg kijken we wederom op een camperplaats, nl. in Bad Bentheim. Deze ziet er erg leuk uit en daarom vermeld ik die hier ook. Ik moet tegenwoordig mijn eigen verslagen terug lezen voor ideeën, omdat mijn geheugen me soms in de steek laat.

Bij Obelink is het al behoorlijk druk. Er staan ook veel campers en dat op de maandagmorgen. Je kan hier prachtig staan en de eerste keer dat we hier waren, hebben we er overnacht. Helaas mag dit niet meer.
Als we onze inkopen binnen hebben, rijden we naar huis. Het was een heerlijk weekje met prachtig weer. 

Alle foto’s van Giethoorn tot Nordhorn

Comments are closed.