Vijfde “GriekenlandMetDeCamper” Weekend

Dit wordt gehouden van vrijdag 3 t/m zondag 5 april 2009.
Omdat het weer erg mooi is deze week vertekken wij al op donderdag 2 april naar camping Farm Eterna  in Lage Vuursche.

Aankomst op de camping     In het bosEindje fietsen

We zijn niet de eersten, want er zijn al een paar deelnemers. Ook de nieuwe camper van Frans staat al geparkeerd op de camping. Natuurlijk gluren we even naar binnen om deze nieuwe aanwinst te bewonderen. ’s Avonds komt de kersverse eigenaar zelf even langs en kunnen we de binnenkant wat beter bekijken.
Op deze dag laat de zon zich aardig wat zien, maar er is ook veel wind. We wandelen wat rond en maken een korte fietstocht door de bosrijke omgeving.

    

De volgende dag druppelen de campers één voor één  binnen. Het is stralend weer en vandaag is er nauwelijks wind. De stoelen komen massaal naar buiten en contacten worden snel gelegd.
Dit is heel wat anders dan vorig jaar, toen iedereen in de camper moest blijven vanwege de regen.

Het Griekenland met de camper weekend heeft dit jaar het eerste jubileum. Het is begonnen met een 15 campers en intussen uitgegroeid tot een evenement met 30 campers, het maximale aantal. Het weekend is vooral bedoeld om informatie uit te wisselen, maar is deels ook uitgegroeid tot een reünie van mensen die al jaren komen. Hierdoor ontstaat een gemoedelijke sfeer. Belinda heeft leuke naambordjes gemaakt om voor het raam van de camper te zetten, zodat je gelijk weet wie iemand is.

Het officiële programma begint op vrijdagavond 20.00 uur met een  opening door Frans Mulder, direct gevolgd door een presentatie van Nico Bloot over:  “Wat moet je allemaal weten als je naar  Griekenland gaat met de camper?”

    

Na deze presentatie blijven velen gezellig zitten om te kletsen over van alles en nog wat, bijvoorbeeld over  het reizen naar Griekenland. Wij zitten aan tafel met een paar gezellige Belgen die onlangs naar Cambodja en Vietnam zijn geweest. Ze hebben net de DVD over deze reis ontvangen en samen gaan we deze bekijken. Heel wat anders dan Griekenland, maar het gaat over reizen en daar houden we allemaal van.

De volgende dag gaat het programma verder om 13.00 uur met een fotoreportage van Simon en Minke Sas over hun reis door Noord-Griekenland. Daarna laten wij een verkorte video zien van onze 2 Griekse reizen. Hierna komt meneer Bijl van World Wide Passage, vertegenwoordiger van Minoan, een praatje maken, gevolgd door een zeer relaxte Belgse Nederlander die met de nodige humor over zijn reizen verteld en hiermee het hele zaaltje aan het lachen krijgt. De middag wordt afgesloten door Frans Mulder met een presentatie over “Kreta met de camper”.

    

’s Avonds om 21.00 uur is het campingzaaltje weer open voor een gezellig samenzijn, waarbij iedereen de eigen foto’s, laptop, kaarten etc. mee kan nemen om onderling te laten zien. Omdat dit weekend voor de vijfde maal wordt gehouden, worden er heerlijke Griekse hapjes geserveerd. Het wordt ook deze avond zeer gezellig en ook nu wordt er niet alleen voer Griekenland gesproken maar ook reizen naar Scandinavië, Italië, Zwitserland, Spanje, Portugal en Frankrijk komen ruim aan bod.

         

Het is soms moeilijk kiezen waar je heen wilt en het liefst willen we het allemaal. De meeste bezoekers zijn avontuurlijke mensen die van reizen houden. Een onderwerp dat dit weekend dan ook  regelmatig aan de orde komt, is dat diegenen die nog werken dit waarschijnlijk ook langer zullen moeten doen. Iets waar camperaars  natuurlijk  niet blij mee zijn. Maar de avond is er niet minder gezellig om en we genieten ook nu met volle teugen van alle leuke verhalen, tips en anekdotes.

Paleis Soestdijk     Lammetjes bij boerderijKlein Drakenstein

Op zondag vertrekken de eersten al weer vroeg en in de loop van de dag rijdt de één na de ander weg. Wij maken nog een fietstochtje naar Soestdijk. Daarna eten we nog wat en kletsen nog een tijdje met het laatste groepje aanwezigen. Om half drie gaat ook onze camper richting huis.

Het was weer een zeer geslaagd en goed georganiseerd weekend.

     Terras in Lage VuurscheVoor Klein Drakenstein

 

Comments are closed.